Politerno > Україна і світ > В Мінфіні розраховують заробити на “євробляхах” до 10 мільярдів

В Мінфіні розраховують заробити на “євробляхах” до 10 мільярдів

  • 18 Грудня, 2018
  • 1335 Переглядів
  • 0

Надходження до державного бюджету від оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією можуть досягти 5-10 мільярдів гривень.

Про це розповів заступник міністра фінансів Сергій Верланов, повідомляє прес-службаМінфіну.

“За нашими даними, на момент прийняття закону в Україні перебувало близько 630 тисяч автомобілів на єврономерах. Державний бюджет може отримати з них від 5 до 10 мільярдів гривень, але багато що залежить від того, коли саме їх легалізують і чи легалізують взагалі”, – сказав Верланов.

За словами чиновника, існує певна межа, коли розмитнення вживаного авто стає економічно недоцільним.

“Як правило, це автомобілі 13-20-річного віку. Якщо власники не захочуть їх розмитнювати, нехай утилізують або вивозять за межі України”, – сказав він.

Заступник міністра нагадав, що всі гроші від розмитнення авто на єврономерах підуть в пенсійний фонд.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна рада проголосувала в цілому за законопроект, яким вводиться обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення на митну територію України, і посилюється відповідальність за порушення митних правил.

25 листопада 2018 року набули чинності два закони, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства авто на єврономерах.

Через акції протесту власників автомобілів на іноземній реєстрації у 23 населених пунктах України 20 листопада було ускладнено рух автомобільного транспорту.

Станом на ранок 21 листопада у Волинській, Львівській, Тернопільській, Одеській та Хмельницькій областях були перекриті дороги через акції протесту “євробляхарів”.

25 листопада, власники авто на іноземних номерах знову перекривали дороги. Рух було заблоковано на трасі Київ-Ковель-Ягодин («Варшавка») в Любомлі, Ковелі та біля пропускного пункту «Ягодин»

12 грудня Верховний суд відмовився відкривати провадження у справі щодо оскарження законів про оподаткування та розмитнення авто на іноземній реєстрації.

Читайте також: Податкова дала відповіді на найпоширеніші запитання щодо розмитнення “євроблях”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE