Politerno > Україна і світ > Україна отримала €349,3 млн під гарантії Світового банку

Україна отримала €349,3 млн під гарантії Світового банку

  • 27 Грудня, 2018
  • 1283 Переглядів
  • 0

Україна отримала в Deutsche Bank кредит на 349,3 млн євро під гарантію Світового банку на підтримку державної політики у сфері економічного зростання.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів.

Deutsche Bank надав кредит у розмірі 349,3 млн євро у формі двох траншів: траншу A в розмірі 53,2 млн євро з терміном погашення 4 роки і траншу B у розмірі 296,1 млн євро з терміном погашення 10 років і пільговим періодом 4,5 року.

За цим кредитом була використана частина гарантії в розмірі 375 млн доларів у еквіваленті в євро із загальної суми гарантії Світового банку в розмірі 750 млн доларів.

Залучення наступного кредиту під невикористану частину гарантії Світового банку очікується в першому кварталі 2019 року.

Гарантія на політику розвитку (PBG) – фінансовий інструмент Світового банку, який може бути використаний урядом країни тільки для отримання бюджетної підтримки за результатами впровадження програм стратегічних та інституційних реформ.

Як повідомлялось, Рада директорів Світового банку на засіданні 18 грудня схвалила надання Україні фінансової гарантії на суму 750 млн доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE