Politerno > Україна і світ > Рада міжнародних експертів ініціювала вето щодо 8 кандидатур до антикорупційного суду

Рада міжнародних експертів ініціювала вето щодо 8 кандидатур до антикорупційного суду

  • 4 Січня, 2019
  • 1308 Переглядів
  • 0

Громадська рада  експертів ініціювала розгляд 8 кандидатур до антикорупційного суду на спеціальному спільному засіданні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

Про таке рішення ради, прийняте на засіданні 4 січня, інформує Центр протидії корупції.

Під сумнівом опинилися кандидати Оксана Голуб, Анатолій Квятковський, Анатолій Загородній, Ігор Штульман, Юрій Кулініч, Дмитро Тішко, Тарас Заєць та Євген Мартинов.

На думку міжнародних експертів, є обгрунтовані сумніви щодо відповідності цих кандидатів критеріям відбору суддів до майбутнього Вищого антикорупційного суду.

Тепер ГРМЕ має звернутися до ВККС, щоб спільно провести засідання, на яке запросять згаданих кандидатів. Під час засідання проведуть голосування щодо того, чи відповідають кандидати критеріям доброчесності і професійності.

Якщо 9 членів ВККС та 3 із 6 членів ГРМЕ не підтвердять відповідність кандидата, такий він чи вона не зможе претендувати на посаду судді.

Як повідомлялось, Вища кваліфікаційна комісія суддів України визначила шість членів Громадської ради міжнародних експертів, які братимуть участь у відборі антикорупційних суддів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE