Politerno > Україна і світ > Пов’язані з Порошенком чиновники голосували за те, щоб не вважати Ахметова монополістом (Відео)

Пов’язані з Порошенком чиновники голосували за те, щоб не вважати Ахметова монополістом (Відео)

  • 8 Січня, 2019
  • 1418 Переглядів
  • 0

Рішення про те, щоб не вважати Ріната Ахметова монополістом було ухвалено в закритому режимі, за нього проголосували п’ятеро з шести присутніх членів Антимонопольного комітету – органу, який контролюється з Адміністрації президента. І це при тому, що олігарх контролює 80 % теплових електростанцій і 85 % видобутку вугілля в Україні.

Про це у своєму відеоблозі “Чесна політика” розповів нардеп Сергій Лещенко.

Усі, хто голосував за це рішення, напряму пов’язані з Порошенком чиновники. Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв – однокурсник заступника голови АП Олексія Філатова.

Голова АМКУ Юрій Терентьєв

Заступник голови АМКУ, доповідачка по справі Марія Ніжник – кума Олексія Філатова, працювала в створеній ним юридичній фірмі “Екво”. Ще одна працівниця Антимонопольного комітету Ніна Сидоренко – однокурсниця Філатова.

Крім цього, “за” голосував й Валерій Полюхович, який вважається близьким до Ігоря Кононенка.

Читайте також: Лещенко закликав Порошенка скласти повноваження президента

Світлана Панаіотіді – єдина з АМКУ, хто наважився проголосувати проти абсурдного рішення про відсутність в Ахметова ознак монополіста, – зазначив Лещенко.

Він пояснив, що тепер в Ахметова є довідка: якщо влада зміниться, приборкання його апетитів буде супроводжуватися криками про те, що обмежують чесний бізнес “(не)монополіста”.

“Казна України, тобто ми з вами, не отримаємо суми штрафу за монопольну змову. І заплатимо також ми, громадяни України: тарифи на електроенергію будуть точно рости, адже монополізм працює тільки в одну сторону”, – запевнив нардеп.

І підсумував, що зупинити цей процес можна лише одним способом – на виборах, обираючи чесну владу, яка буде діяти в інтересах усього суспільства, а не кількох сімей.

Дивіться відео повного відеоблогу Сергія Лещенка “Чесна політика” за 8 січня 2019

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE