Politerno > Україна і світ > “Штурм офісу Зеленського”. Що насправді сталося вчора в Києві на вулиці Васильківській (Відео)

“Штурм офісу Зеленського”. Що насправді сталося вчора в Києві на вулиці Васильківській (Відео)

  • 12 Січня, 2019
  • 2156 Переглядів
  • 0

Увечері 11 січня в соціальних мережах почали поширюватися відео, на яких невідомі чоловіки намагаються потрапити в якийсь офіс в центрі Києва. Найчастіше ролики супроводжувалися словами про те, що силовики або невідомі “штурмують офіс Зеленського в Києві за адресою вул. Васильківська, 21”.

На кадрах видно, що у зазначеної будівлі дійсно знаходиться багато копів.

Пізніше із заявою про інцидент виступила Національна поліція Києва. З неї випливає, що невідомі намагалися не захопили, а блокувати офіс. Причому, офіс не приватної фірми, а Нацполіціі Києва. Про Зеленського силовики не згадували.

У Києві група невідомих намагалася блокувати роботу одного з підрозділів Національної поліції України. 

Невідомі особи перешкоджали доступу правоохоронців до робочих місць, а потім десять чоловік доставили в управління поліції. В даний час ситуація біля офісного приміщення спокійна.

До чергової частини надійшло повідомлення про конфлікт в офісі на вулиці Великій Васильківській, де орендує приміщення один з підрозділів НПУ. Коли на виклик прибули правоохоронці, з’ясувалося, що група невідомих намагалася блокувати роботу співробітників і не допускала їх до робочих місць. Десять найактивніших учасників події доставили в управління поліції для пояснень.

Для встановлення всіх обставин події працює слідчо-оперативна група. Інформація про потерпілих уточнюється.

В даний час слідчі почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Одного чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Проводиться ретельна перевірка для з’ясування причини конфлікту, встановлення всіх учасників і надання їх діям правової оцінки“.

З прибулим на місце подія кореспондентом “Страни” вийшов поспілкуватися Сергій Анатолійович Романов, який представився директором компанії “Глобал груп”, яка нібито орендує другий поверх будівлі. Спочатку він говорив, що мало не сам Зеленський очолював захоплення приміщення. А пізніше він змінив свідчення, повідомивши, що це були представники шоумена:

“Ми цей офіс купили в 2010 році. Зробили ремонт у всьому будинку. Рік тому якісь чеченці намагалися у нас його віджати, але, як виявилося, їх кинули з документами. Пізніше вони навіть вибачалися. Можливо, з Володимиром поступили подібним чином” , – розповів Романов.

Варто зазначити, що в українському сегменті інтернету можна знайти лише одну людину з цими ім’ям, прізвищем та по батькові. Згідно сайту електронних декларацій, Сергій Анатолійович Романов працює старшим оперуповноваженим в ОВС Управлінні захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Нацполіціі України. Але можливо це його повний тезка.

Сергій Романов, який розповідав, що будівлю захоплював сам Зеленський. Фото: “Страна”

Втім, ніхто не бачив на місці подій самого Зеленського.

Як пізніше повідомив канал  NEWSONE , посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах, невідомі насправді блокували роботу одного з підрозділів Нацполіціі, які орендують офісне приміщення, яке наполовину належить дружині Володимира Зеленського Олені. Друга половина належить Сергію Шефіру, режисерові студії “Квартал 95”.

Якраз увечері 11 січня туди і прийшли невідомі, які пред’явили претензії до орендарів. На місце прибули правоохоронці, розпочалася сутичка.

Інформатор уточнює, що невідомих було близько 40 чоловік і вони були агресивно налаштовані. Також видання уточнює, що вони “пред’являли документи на власність офісного приміщення в будівлі на другому поверсі”.

Фото та відео: Інформатор Київ

Дружина Зеленського не поділила офіс з бійцями Управління стратегічних розслідувань МВС

Як дізналася “Страна” з власних поінформованих джерел в МВС, вчора в другій половині дня по спецлінії “102” надійшло повідомлення, що на другому поверсі офісу на вулиці Велика Васильківська, 21 виник конфлікт між працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції (новостворена структура, яка виконує функції ліквідованих УБОЗ та Управління спеціальних операцій) і невідомими особами.

До колег з правоохоронних органів за допомогою звернувся перший заступник начальника Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі зі скаргою, що його з підлеглими невідомі молодчики не пускають на робоче місце – в офіс, який орендує Нацполіція.

За його версією, вчора разом зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) він помітив пошкодження замків вхідних дверей свого робочого приміщення. Працівникам підрозділу перешкоджала потрапити на роботу в службове приміщенні група невідомих осіб. “Тітушки” вели себе некоректно, висловлювалися нецензурною лайкою, бризкали газом, в подальшому була викликана поліція.

По прибуттю співробітників поліції, там виявили близько 30 осіб, які не пускали співробітників ДСР в приміщення, яке вони орендують.

Надалі 6 найбільш активних “тітушек” доставили в Печерське управління поліції для встановлення обставин події. На п’ятьох склали адмінпротоколи за непокору законним вимогам співробітників поліції, ще одного – особливо завзятого, який кидався на поліцейських з кулаками – затримали на 72 години і завели кримінальну справу за ст. 342 КК України за протидію співробітникам правоохоронних органів.

Як повідомляють джерела в МВС, за договором купівлі-продажу від 21 вересня 2017 року приміщення за адресою Велика Васильківська, 21, другого поверху з позначенням “А”, дійсно належить в рівних частках Зеленській Олені Володимирівні (дружині шоумена Зеленського) і Шефіру Сергію Нахмановичу (режисер “Кварталу 95” – прим.ред.).

Згідно довіреності від 21 вересня 2018 року, Зеленська уповноважила Шефіра представляти її інтереси в усіх питаннях.

За договором оренди приміщення по вулиці Велика Васильківська, 21 з літерою “Б” було передано в оренду Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Ймовірно, через чи то навмисну, чи то випадкову плутанину в документах і виник цей конфлікт між сусідніми офісами.

Згодом колишній акціонер “Кварталу 95” Борис Шефір заявив, що цей офіс не має жодного стосунку до шоумена та його політичної партії. За словами продюсера, приміщення належить йому та дружині Зеленського, щоправда вони вирішили віддати його в оренду поліції, оскільки їх усередину “не пускали люди спортивної зовнішності”.

“Він за законом належить нам. Ми їм не користувалися, тому що нас не пускали люди спортивної зовнішності. Ми не стали з ними воювати. Тому, ми вирішили передати його в оренду Нацполіціі. Тепер там законно розташується Нацполіція на правах оренди”, – розповів він у коментарі ресурсу “Вести”.

Партнер Зеленського переконує, що офіс у них хочуть віджати люди, що перебувають за кордоном.

“Цей офіс належить приватним особам і жодного стосунку до Володимира Зеленського та його партії не має”, – наголосив Шефір.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський заявив, щоб балотуватиметься в президенти України за кілька хвилин до Нового року. Поки актор не подав документи в ЦВК – він, як і інші потенційні кандидати, зможе це зробити до 4 лютого.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE