Politerno > Україна і світ > У Києві на Інститутській встановили паркан, який не дає провести слідчий експеримент у справі Майдану

У Києві на Інститутській встановили паркан, який не дає провести слідчий експеримент у справі Майдану

  • 27 Січня, 2019
  • 1867 Переглядів
  • 0

На вулиці Інститутській у Києві та Алеї Героїв Небесної Сотні 21 січня встановили паркан, який є підготовчим етапом до будівництва музею Революції Гідності. У Генеральній прокуратурі заявили, що встановлення паркану заважає слідчим діям у справі Майдану.

Як повідомив кореспондент Громадського, паркан встановили на ділянці від Майдану Незалежності і майже до верхнього виходу з метро «Хрещатик».

Адвокатка родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська упевнена, що встановлення паркану заважає проведенню слідчих експериментів у справі Майдану.

«Слідчі експерименти не завершені… Прямо на тому місці, де стоїть паркан, вони не завершені. В мене є претензії до прокуратури також, тому що там була велика перерва у проведенні слідчого експерименту, вони пояснюють це хворобою експерта», — сказала Закревська у коментарі Громадському.

Вона зазначила, що зміна ландшафту місцевості заборонена, а встановлення паркану є зміною ландшафту.

«Паркан змінює ландшафт місцевості, він заважає проведенню слідчого експерименту. Це категорично неприйнятно і неправильно», — наголосила вона.

На запитання, які наслідки будуть, якщо паркан забудовники не будуть зносити, Закревська сказала: «Це невиконання рішення суду, це кримінальний злочин».

Директор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло заявив виданню Insider, що встановлення паркану — це підготовчі роботи до будівництва меморіального комплексу Революції Гідності, які погоджені з Генпрокуратурою.

Водночас в ГПУ виданню повідомили, що не погоджували встановлення паркану. Про це повідомив керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

У жовтні мнулого року Сергій Горбатюк заявив, що родини Героїв Небесної Сотні погодилися на те, аби перенести тимчасовий меморіал з центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

У листопаді минулого року Горбатюк повідомив, що більша частина з 4700 злочинів проти Майдану уже розслідувані, повідомлено про підозру 442 особам, винесено 9 вироків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE