Politerno > Україна і світ > Справа Гандзюк: Мангеру оголосили підозру, а заступник губернатора приїхав на допит і хоче відсторонення

Справа Гандзюк: Мангеру оголосили підозру, а заступник губернатора приїхав на допит і хоче відсторонення

  • 11 Лютого, 2019
  • 1474 Переглядів
  • 0

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

Про це зранку 11 лютого повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Про те, що він підозрюється в організації вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою», — ідеться в тексті підозри.

Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії голову Херсонської облради Владислава Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

Раніше сам Мангер заявив, що готовий піти з посади.

31 січня очільник Херсонської облради Владислав Мангер зупинив членство в «Батьківщині» на час розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк. «Батьківщина» задовольнила заяву Мангера про призупинення членства

Батько Катерини Гандзюк, виступаючи на засіданні комісії щодо її вбивства, згадав прізвище Мангера.

Повідомляється, що підозру вручив заступник Генпрокурора Юрій Столярчук. 

Мангеру оголосили підозру у вчиненні злочинів за ч.3 ст. 27 (види співучасників – організатор злочину), п.4 п.6 п.11, п.12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

Також стало відомо, що заступник голови Херсонської обласної держадміністрації Євген Рищук просить тимчасово відсторонити його від виконання обов’язків через розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Він повідомив у Facebook, що зробив це ще 8 лютого.

“Зважаючи на ситуацію навколо мого прізвища по ділу нападу на Гандзюк та моє бажання зробити все, щоб допомогти слідству та припинити політичні спекуляції навколо мене, я ще в п`ятницю, після сесії областної ради, подав заяву голові Херсонської ОДА про тимчасове відсторонення мене від виконання службових обов`язків”, – заявив Рищук.

“У ту ж п`ятницю я домовився із слідчим СБУ в Києві про зустріч і запропонував надати інформацію стосовно мене із застосуванням поліграфа”, – повідомив чиновник.

“Приховувати, Слава Богу, нічого. Тож уже сьогодні я в Києві і маю надію, що я зможу хоч таким чином допомогти слідству в цій досить заполітизованій справі”, – додав заступник голови Херсонської ОДА.

Читайте також: Охоронці форуму Порошенка порвали плакат про Гандзюк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE