Politerno > Україна і світ > Гладковський призупинив свої повноваження в РНБО через журналістське розслідування

Гладковський призупинив свої повноваження в РНБО через журналістське розслідування

  • 26 Лютого, 2019
  • 1491 Переглядів
  • Comments Off

Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський попросив припинити його повноваження через журналістське розслідування про корупцію в “Укроборонпромі”.

Про він заявив агентству “Інтерфакс-Україна” 26 лютого.

“Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і в НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в “розслідуванні”, і дати відповіді і мені, і всьому суспільству”, – йдеться в заяві Гладковського, переданому агентству у вівторок.

Також він просить тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

“На час перевірки правоохоронними органами цього питання звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно”, – заявив чиновник.

Пізніше у вівторок президент Петро Порошенко оприлюднив свою позицію. Глава держави заявив, що вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі “Наші гроші” для спростування або підтвердження оприлюдненого.

Порошенко підтримав тимчасове відсторонення Гладковського.

Нагадаємо, 25 лютого вийшло розслідування того, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їхньої якості не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт.

Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до “Укроборонпрому”. Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування ґрунтується на листуванні, яку злило редакції анонімне джерело 2018 року. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Лідер фракції “Батьківщина”, кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що разом з іншими фракціями починають процедуру імпічменту президента Петра Порошенка після розслідування журналістівпро збагачення його оточення в оборонній сфері.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE