Politerno > Україна і світ > Близько 20% голосів намагатимуться сфальсифікувати через неявку виборців – МВС

Близько 20% голосів намагатимуться сфальсифікувати через неявку виборців – МВС

  • 27 Березня, 2019
  • 1515 Переглядів
  • Comments Off

Близько 20% голосів намагатимуться сфальсифікувати за рахунок неявки на виборах Президента України.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол під час брифінгу МВС щодо роботи під час виборів, передає кореспондент УНН.

“Є інший шлях фальсифікації, який практично важко виявити, і це вже робота спостерігачів, кандидатів у президенти та членів їхніх комісій. На жаль, є велика кількість людей, які проживають в Україні, але не ходять голосувати. Їх очікується біля 20%. Це той резерв, який намагатимуться сфальсифікувати їхніми голосами”, – зазначив Апостол.

Він додав, що попередити таку фальсифікацію повинні спостерігачі та відповідальні особи кожного з кандидатів: рахувати всіх виборців на дільницях, які прийдуть голосувати.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія змінила розподіл кількості бюлетенів між першим і другим туром. Тепер для першого туру передбачено підготувати 30,44 млн бюлетенів, для другого – 29,92 млн, хоча раніше планували друк однакової кількості на обидва тури.

Як пояснив у коментарі LB.ua заступник голови ЦВК Євген Радченко, це пов’язано з тим, що прогнозована торік кількість виборців не враховувала низки факторів.

21 березня, Центрвиборчком представив бюлетень для голосування в першому турі виборів президента. Через рекордну кількість кандидатів, яких цьогоріч зареєстрували 39, бюлетень вийшов найдовшим в історії України — його довжина 80 см.

26 березня, Центральна виборча комісія констатувала законність реєстрації декількох сотень виборців за тою ж самою адресою.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE