Politerno > Україна і світ > “Штаб по протидії фальсифікаціям на виборах” оскаржить результати голосувань на закордонних дільницях

“Штаб по протидії фальсифікаціям на виборах” оскаржить результати голосувань на закордонних дільницях

  • 3 Квітня, 2019
  • 1290 Переглядів
  • Comments Off

Співробітники “Штабу з протидії фальсифікаціям на виборах за кордоном” мають намір оскаржити результати голосувань на виборах Президента на закордонних дільницях.

Про це повідомив на прес-конференції в прес-центрі Українських Новин журналіст і засновник проекту “Штаб з протидії фальсифікаціям на виборах” Дмитро Василець.

“Наші журналісти на місцях дуже серйозно підійшли до роботи і своїми діями багато в чому попередили фальсифікації … Кількість фальсифікацій, які ми відобразили, які ми задокументували відповідним чином відповідно до закону України, достатню для того, щоб оскаржити результати голосувань на закордонних дільницях. І ми докладемо всіх зусиль в рамках закону для того, щоб цієї мети досягти “, – заявив Василець.

Для подачі необхідного позову з повним пакетом документів співробітники штабу очікують протоколу голосувань на виборчих дільницях за кордоном з мокрою печаткою, який, за словами засновника проекту, їм пообіцяли видати в Центральній виборчій комісії 5-6 квітня.

Протокол ЦВК про встановлення результатів виборів Президента на закордонному виборчому окрузі буде оскаржений в судовому порядку в Київському апеляційному адміністративному суді.

За даними учасників проекту, за час виборів ними було виявлено близько 60 дрібних порушень, які вдалося усунути за допомогою переговорів і зауважень членам дільничних комісій.

За 4 порушення, зафіксованим штабом, були подані скарги в ЦВК, а також заяву про перешкоджання журналістській діяльності до центрального апарату Національної поліції.

“Шлях тільки такий: побудувати суспільство громадян, журналістів, таким чином, щоб вони чітко розуміли, що прийти на виборчу дільницю в будь-який момент можна, це нормально. Запитати у голови комісії на виборчій дільниці, навіть не будучи журналістом … це нормально. Це демократичний шлях “, – пояснив заступник голови політичної партії “Розумна сила” Олександр Савченко.

Підсумки роботи штабу під час прес-конференції також підвели адвокат Андрій Гожий і директор інформаційного агентства “Медіапоток” Дмитро Тодоров.

Всього за дотриманням прозорості голосування під час першого туру президентських виборів спостерігали близько 70 волонтерів штабу на 70% виборчих дільниць за кордоном.

Організатори підкреслили, що контроль за виборчим процесом буде здійснюватися як на президентських, так і на парламентських виборах.

Як повідомляли Українськi Новини, за даними ЦВК, явка виборців за кордоном на вибори Президента 31 березня склала 12,62%.

Читайте також: Порошенко потрапив у другий тур лише завдяки фальсифікаціям та підкупу – журналістка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE