Politerno > Україна і світ > Петро Порошенко і Алішер Усманов. Змова під дахом Кремля?

Петро Порошенко і Алішер Усманов. Змова під дахом Кремля?

  • 8 Квітня, 2019
  • 1780 Переглядів
  • Comments Off

Президент РФ Володимир Путін і мільярдер Алішер Усманов

Петро Порошенко придумав рамку на другий тур виборів: “або я збережу владу, або Путін візьме реванш”. Свою стратегію Порошенко будує на страху, який повинен паралізувати виборця. Все так, ось тільки Порошенко сам особисто сприяє членам сім’ї Путіна. 

У березні, за кілька днів до виборів, Петро Порошенко виключив зі списку санкцій України Молдовський металургійний завод, який знаходиться в місті Рибниця на території підконтрольного Москві Придністров’я. 

Санкції на це підприємство наклали рік тому, але ось перед зміною влади Порошенкові закортіло зняти обмеження з заводу.

Зроблено це для того, щоб перенаправити туди український металобрухт. Іншими словами, на шкоду українським заводам, навіть олігархічним, відтепер буде годуватися придністровське підприємство путінської Сім’ї. А тепер – подробиці, про які дуже добре знав Петро Порошенко, вирішуючи зняти санкції з заводу. 

Отже, контролює завод в Придністров’ї російський олігарх Алішер Усманов, який кілька років поспіль посідав перше місце в рейтингах Forbes як найбагатший громадянин РФ. 

Усманов особисто близький до Путіна, дружина олігарха Ірина Вінер-Усманова – тренер з художньої гімнастики Аліни Кабаєвої, вона і її чоловік неодноразово нагороджувалися Путіним вищими нагородами РФ. А тепер нагородити Усманова вирішив і Порошенко, віддавши йому на відкуп українських металоломщиків.

Але, крім заводу в Придністров’ї, Порошенком були пом’якшені українські санкції відносно компанії “Петер-сервіс”, яка на сторінках Вікілікс була викрита у співпраці з ФСБ – і яка теж належить Усманову. 

Історія з Усмановим – тільки верхівка процесів, які йдуть вже не перший рік, де за риторикою “Геть від Москви” ховають стратегічне співробітництво чинної української влади з оточенням Путіна. 

Ви вже знаєте, що завдяки діям підконтрольних Порошенкові органів Віктор Медведчук почав контролювати 40 відсотків українського ринку дизельного палива і третину ринку скрапленого газу, а також переписав на себе телеканали 112 і Ньюсван. 

У цьому куму Путіна допомогли

– Антимонопольний комітет (контролює заступник голови АП Олексій Філатов) , 

– Служба безпеки України (Департамет К на чолі з Павлом Демчиною) , 

– Нацрада з телебачення і радіо (контролює соратник Порошенка Юрій Артеменко) , 

– рівненська суддя Ярослава Гудзенко (призначена Порошенком після цього довічно). 

У підсумку, Медведчук підсадив Україну на голку залежності від дизеля Роснафти і побудував потужну пропагандистську зброю, яка крім повісті дня “русского мира” просуває і чинного президента Порошенка. 

Саме підприємство Порошенка-Свинарчука “Богдан” в обхід тендерів стало ексклюзивним постачальником армійської автомобільної техніки, вигризаючи чергові півмільярда на початку поточного року. 

При тому, що своїх вантажних автомобілів заводи Порошенка-Свинарчука не виробляють, а завозять і перебрендовують білоруські “МАЗи”. Ці машини тільки на 17 відсотків білоруські (там не виробляють навіть листовий прокат), а решта беруть … правильно, в Росії. При цьому українські КрАЗи з локалізацією у 92 відсотки пролітають. Тобто, парадоксальним чином сталося, що навіть на армійських неконкурентних замовленнях Порошенко підіграє росіянам. 

Ще один показовий випадок. Абсолютно “випадково” в минулому році Порошенко забув накласти санкції на спаринг-партнера Путіна по дзюдо Аркадія Ротенберга, його брата Бориса і племінника Романа. Тих самих, які були включені в американський список санкцій, але були відсутні в українському. 

З другої спроби, рятуючись від ганьби, Порошенко включив їх до списку, але якимось дивом також під санкції не потрапило російське підприємство “Міндобрива” з міста Росош Воронезької області, яке також належить Аркадію Ротенбергу. 

Саме це підприємство тільки в 2017 році поставило в Україні 170 000 тон аміаку, більшу частину якого придбала група Ostchem, що належить українському олігарху зі списку розшукуваних ФБР осіб Дмитру Фірташу. 

Саме на цих прикладах видно справжнє обличчя Петра Порошенка, а не на білбордах і меседжах “або я, або Путін”, якими заспамили всю країну.

Сергій Лещенко

Читайте також: Політична самотність

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE