Politerno > Україна і світ > Брифінг Порошенка і Меркель: дата початку “великоднього” перемир’я і Зеленський

Брифінг Порошенка і Меркель: дата початку “великоднього” перемир’я і Зеленський

  • 12 Квітня, 2019
  • 1465 Переглядів
  • Comments Off

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель закликають Росію до “великоднього перемир’я” на сході України з 18 квітня.

Про це він заявив 12 квітня на спільній зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні.

“Під час сьогоднішнього обговорення ми підтримали великоднє припинення вогню, воно має набути чинності 18 квітня за умови забезпечення його виконання з боку Російської Федерації”, – сказав Порошенко.

На зустрічі мінської Тристоронньої контактної групи 10 квітня сторони домовилися провести 18 квітня переговори в режимі відеоконференції для узгодження перемир’я під час великодніх свят.

Під час брифінгу у Порошенка запитали, що він зробив не так за 5 років, що “абсолютний новачок та комік зміг перемогти” у першому турі виборів.

“У першому турі є два переможці – ті кандидати, хто пройшов у другий тур. І це, в тому числі, і Петро Порошенко”, – сказав чинний глава держави.

Він зазначив, що “це є вибір українського народу, який треба шанувати”.

“А те, що у нас – як би це назвати – несистемні політики сьогодні отримують певні результати, – я думаю, що це сьогодні приклад і деяких європейських країн і не є чимось особливим”, – сказав Порошенко.  

“Треба боротися за голоси виборців. Треба накреслити дуже важливу програму. І саме цим ми зараз і займаємося – для того, щоб були дебати, щоб українці не купували “кота в мішку” і щоб вони робили свідомий вибір: підтримували реального, а не віртуального кандидата”, – заявив він.

Президент Петро Порошенко також заявив, що всі, хто слухав його телефонну розмову з опонентом на президентських виборах шоуменом Володимиром Зеленським, зробили свій висновок і дали відповідну оцінку.

“Ви дійсно вважаєте, що я маю це коментувати? Я впевнений в тому, що ті, хто дивився цю передачу, самі все бачили і самі здатні зробити висновки. Я переконаний, що вони їх зробили і дали відповідну оцінку”, – відповів Порошенко на питання, чи може людина, яка не може дослухати до кінця, брати участь у переговорах на міжнародній арені.

Глава держави подякував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за підтримку припинення вогню на Донбасі з 18 квітня.

“Вдячний Ангелі Меркель, що в процесі сьогоднішнього обговорення ми підтримали великоднє припинення вогню, яке увійде в силу 18 квітня, за умови забезпечення його виконання з боку РФ”, – сказав президент.

Як повідомлялось, кандидат у президенти Володимир Зеленський зустрівся із президентом Франції Емманелем Макроном.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE