Politerno > Україна і світ > Сюмар каже, що наймаразматичніші “правки” до закону про квоти подавав Квартал 95

Сюмар каже, що наймаразматичніші “правки” до закону про квоти подавав Квартал 95

  • 18 Квітня, 2019
  • 3859 Переглядів
  • Comments Off

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Вікторія Сюмар заявила, що закон про квоти погоджувався з усіма великими телегрупами, а студія “Квартал 95” подавала до закону “маразматичні правки”, щоб його нівелювати.

Про це вона написала у Facebook, відреагувавши на інтерв’ю кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Зокрема, Зеленський заявив, що закон про квоти приймали не зовсім телевізійні люди і розповів, що зустрічався з цього приводу з Сюмар.

“Це правда. Обговорювали. До відома відомого “руководителя телевизионного бизнеса”, який уявлення ЗЕленого не має як пишуться і ухвалюються закони – закон про квоти був розроблений і погоджений з усіма великими українськими телегрупами – 1+1, Старлайти, ТРК Україна… Думаю? що Ткаченка і Богуцького важко назвати не “спеціалістами”, – написала Сюмар.

“Але найбільш маразматичні правки, аби нівелювати закон подавав саме Квартал 95, бо це не єдина студія, що не може виробляти контент українською. Мови не знає. І правки писали люди, явно далекі від законодавчої техніки”, – зазначила голова комітету ВР з питань свободи слова.

Вона також зазначила, що “правки” студії відхилили і закон дав свій позитивний ефект – 92% української мови в ефірі. Плюс капіталізація галузі.

За словами Сюмар, проти квот були лише відверто проросійські.

Читайте також: Зеленський не хоче забирати в людей російськомовне телебачення

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE