Politerno > Україна і світ > Порошенко визнав поразку, каже, що привітає Зеленського і не піде з політики

Порошенко визнав поразку, каже, що привітає Зеленського і не піде з політики

  • 21 Квітня, 2019
  • 1365 Переглядів
  • Comments Off

Кандидат у президенти Петро Порошенко подзвонить своєму опоненту Володимиру Зеленському і привітає його після оголошення результатів національного екзит-полу, за результатами якого Зеленський переміг Порошенка.

Про це він заявив 21 квітня після закриття виборчих дільниць.

“Ніколи не здавайся, чую я і зараз, коли бачу ці результати екзит-полів, а вони очевидні і дають підстави подзвонити зараз моєму опоненту і привітати його”, – сказав Порошенко.

“Вже наступного місяця я залишу пост глави держави, так вирішила більшість українців, і я сприймаю це рішення”, – додав він.

Порошенко звернувся до своєї команди, України та закликав “ніколи не здаватися”.

“Ніколи. Ніколи. Ніколи. Ніколи не здавайся, якщо це не суперечить честі і здоровому глузду, саме цими словами Вінстона Черчелля я завжди керувався”, – звернувся Порошенко.

Також він заявив, що залишиться у політиці і буде захищати здобутки, досягнуті за роки його президентства.

Зокрема, глава держави сказав: “Завтра настане 22 квітня – і нам треба боронити Україну. І нам потрібні спільні зусилля”.

“Вже наступного місяця я залишу пост глави держави. Так вирішила більшість українців – і я сприймаю це рішення. Я піду з офісу, але я не йду з політики. Я залишаюся в політиці. Буду боротися за Україну”, – заявив Порошенко.

“Бо наша команда має захистити ті здобутки, які ми спільно з вами вибороли. Захистити євроатлантичну стратегію, ті рубежі, яких ми досягли за останні 5 років і які тепер під загрозою”, – пояснив він.

Порошенко запевнив, що він і його команда готові допомагати в перехідний період новому президенту Володимиру Зеленському.  

“Хочу наголосити, що особисто я і вся моя команда готова підставити плече президенту в усіх його рішеннях, які відповідатимуть національним інтересам України і наближатимуть нас до Євросоюзу і НАТО”, – сказав він.

“Між офіційним оголошенням виборів і інавгурацією я готовий без жодних обмежень витрачати будь-який час для того щоб допомогти новому президенту увійти в курс справ в найменших деталях. Більше того я готовий передати йому всю мережу міжнародної підтримки України. Цю мережу, яку ми так дбайливо вибудовували роками. І це і є та реальна “сітка”, а не там де нас безпідставно звинувачували опоненти”.  

Порошенка в залі зустріли довгими оплесками.

Тим часом, команда Зеленського святкує після оголошення результатів екзит-полів, а сам Зеленський заявив, що “все можливо”.

Володимир Зеленський пообіцяв, що не підведе українців. “I feel good. Thank you. Don’t cry”, – Зеленський почав свою промову англійською, але швидко перейшов на українську.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE