Politerno > Україна і світ > Радник Зеленського проти його прямого діалогу з Путіним

Радник Зеленського проти його прямого діалогу з Путіним

  • 24 Квітня, 2019
  • 1296 Переглядів
  • Comments Off

Новообраному президенту Володимиру Зеленському не слід вести прямі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним та розмовляти з бойовиками на Донбасі.

Про це радник з безпеки та оборони в команді Зеленського Іван Апаршин сказав в ефірі програми DROZDOV телеканалу ZIK.

За його словами, будь-які переговори з Путіним слід вести лише з представниками “потужни країн, з якими він не зможе гратися”.

“Я б не радив президенту України зустрічатися сьогодні у такому форматі (віч-на-віч – ред.). Я не вірю, що потім  Путін буде щось нам гарантувати. Я не вірю йому”, – пояснив Апаршин, зазначивши, що такі переговори були б безперспективними.

“Я б ніколи не сів за стіл переговорів один-на-один з Путіним. Це програшний варіант”, – додав він

Також  радник Зеленського сказав, що ніколи не підтримає позицію, якщо хтось порадить новообраному президенту вести перемовини з бойовиками окупованих районів Донецької і Луганської областей.

“Я ніколи цього не підтримаю. Я в принципі не допускаю того, що Україна може розмовляти з цими людьми”, – заявив Апаршин.

Він розповів, що наразі бачить у Зеленського бажання вирішити питання війни на Донбасі.

“Я бачив у нього бажання вирішити цю проблему. Була така фраза: “На вигідних Україні умовах”. Я думаю це важливо”, – сказав радник.

При цьому він не уточнив, які саме умови у Зеленського вважають вигідними.

 Нагадаємо, спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер підтримує прямий діалог новообраного президента Володимира Зеленського та президента Росії Володимира Путіна.

Представник США зауважив, що вважає правильним проводити прямі перемовини між Зеленським та Путіним. Водночас Волкер не уточнив, які переговори має на увазі – за участі чи без участі посередників.

Читайте також: У Зеленського закликали знизити ціни на газ після відповідного рішення Кабміну

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE