Politerno > Україна і світ > Мовний закон варто показати Венеційській комісії – Євросоюз

Мовний закон варто показати Венеційській комісії – Євросоюз

  • 26 Квітня, 2019
  • 1274 Переглядів
  • Comments Off

Європейська Комісія вивчить і дасть свою оцінку прийнятому українським парламентом закону про функціонування української мови як державної.

Про це сказала речниця Верховного представника ЄС з питань зовнішньої та без пекової політики Федеріки Могеріні Майя Косьянчич на брифінгу в п’ятницю в Брюсселі, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Нам відомо, що український парламент ухвалив новий закон про мову. Зараз ми чекаємо публікації остаточної версії цього закону з тим, щоб вивчити його зміст”, – сказала вона.

Разом із тим, Косьянчич нагадала, що ЄС постійно говорив про те, що “українська влада має направити закон про мову для оцінки Венеційській комісії Ради Європи до того, як він набуде чинності”.

Як повідомлялось, 25 квітня народні депутати ухвалили у другому читанні закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної” (№ 5670-д) 278 голосами.

Переможець президентських виборів Володимир Зеленський також після вступу на посаду проаналізує закон про українську мову на предмет дотримання усіх прав громадян.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE