Politerno > Україна і світ > Зеленський написав Парубію про “вакуум влади” і дату інавгурації (Документ)

Зеленський написав Парубію про “вакуум влади” і дату інавгурації (Документ)

  • 4 Травня, 2019
  • 1890 Переглядів
  • Comments Off

Новообраний президент України Володимир Зеленський написав листа на ім’я голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо призначення  дати інавгурації. 

Відповідний лист Зеленський продемонстрував на своїй сторінці у Facebook. 

“В умовах зовнішньої агресії для нашої країни надзвичайно важливо уникнути “вакууму влади” та забезпечити якнайшвидше набуття повноважень новообраним президентом України”. … Пропоную провести урочисте засідання для складення присяги 19 травня”, – йдеться у листі.  

Також Зеленський висловив сподівання, що народні депутати підтримають пропозиції його команди на засіданні 14 травня, “адже нам потрібно працювати, зокрема і з парламентом”. 

“Визначеність вкрай важлива і для народу України, і для іноземних гостей, які вже висловили бажання прибути на урочистості, і для мене особисто”, – додав Зеленський. 

У свою чергу  глава Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив під дописом Зеленського, що 19 травня – “вкрай невдала дата для інавгурації”.

19 травня – День пам‘яті жертв політичних репресій, визначений указом президента у 2007 році. Тобто це траурний день в який проводяться жалобні заходи по всій Україні, обмежено розважальні заходи та розважальне мовлення на ТБ”, – зазначив В’ятрович. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE