Politerno > Україна і світ > Протистояння з системою – це не шоу, а бій

Протистояння з системою – це не шоу, а бій

  • 6 Травня, 2019
  • 2903 Переглядів
  • Comments Off

Такої некоректної передачі влади в Україні ще не було. Єдине, що згадується – це інавгурація Леоніда Кучми на другий термін, яку він проводив у ДК Україна. Але це була його ініціатива, тому що він не хотів йти в Раду до ненависних депутатів.

А те, що твориться зараз … З боку Ради – відвертий саботаж. З боку Петра Порошенка – знущальна протидія, інакше назвати те ж призначення свого інформаційного посіпаки в Нацраду з питань ТБ і радіо неможливо. З боку Кабміну – недоброзичливий нейтралітет, що в даному випадку прирівнюється до саботажу.

Ніколи не висловлювався з цього приводу, але Володимир В’ятрович – кінчений урод. Нахабний, цинічний і тупий до неможливості, він втілює все те, що протягом десятиліть нищило надії України на цивілізоване успішне незалежне майбутнє. Тому що обмежений «патріот» В’ятрович ведеться виключно на шароварщину і приклоняється перед Порошенком, який є найбільшим внутрішнім ворогом України за новітню історію. Так, більший, ніж Янукович, тому що того немає, а Порошенко тут і продовжує шкодити, розколювати суспільство, роздувати реваншистську тему, що для нас сьогодні згубно.

Але питання в іншому. Це цілком очікувані реакція і опір системи по відношенню до позасистемного Президента. Але у мене склалось враження, що для Зе-команди ситуація виявилася сюрпризом. І у неї немає чіткого алгоритму дій, який передбачає всі варіанти розвитку подій.

А повинен був бути. Необхідно хоча б зараз спланувати, пов’язати з союзниками, тим же Арсеном Аваковим, знайти союзників в Раді, ту ж Юлію Тимошенко, заздалегідь підготуватися до взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю. Тому що Президент Зеленський не може переходити в тактичну боротьбу з Радою – це послаблює країну в цілому.

Тут перемога за очками прирівнюється до поразки. Тільки нокаут. У першому раунді. Інакше президентство буде, як написано у Стругацьких: «З тих пір все тягнуться переді мною криві глухі обхідні стежки».

Навіщо поспішати з передачею влади?

Чесно кажучи, мене підвантажують підлуваті питання порохолюбів – а куди поспішати з інавгурацією, мовляв, потерпить цей Зеленський … Звичайно ж, у 2014 році ці ж люди вимагали проводити вибори в один тур, щоб швидше закінчити війну. Закінчили? Так ідіть в сад зі своїм злодійкувато лицемірним кумиром, якщо воля переважної більшості українців щодо негайної зміни влади для вас нічого не означає!

Я вам поясню, навіщо поспішати. Як мінімум, щоб позбавити Порошенка президентської недоторканності. І розпочати по ньому і його діянням слідство і суд. Але не такий брудний фарс, як влаштував Янукович з Тимошенко і Луценком. І не таке позорище, як влаштував Порошенко по Януковичу.

А доказово, з витягуванням на світ всіх рішень і наказів по війні, включаючи Іловайськ і Дебальцеве, всіх корупційних схем ПОПа в банківській, інвестиційній, енергетичній, оборонній, газовій сферах. З документами та доказами, а вони – є!

Щоб цей публічний процес став відправною точкою реального очищення і оздоровлення влади і суспільства, переходу до контролю суспільства за владою і остаточного прощання з «совком».

І щоб подивитися як ви, нешановні порохолюби, почнете юлити і викручуватися – «та не може бути, ми ж не знали, не уявляли …». Та все ви прекрасно бачите і уявляєте! Просто самі такі ж: «У нас патріотична корупція, не для себе крадемо, а для країни, мета виправдовує засоби …».

Патріотизм не може спиратися на підлість і ницість.

Alexandr Kochetkov

Читайте від автора: Про патріотизм Порошенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE