Politerno > Україна і світ > У Зеленського відреагували на призначення нового командувача ООС

У Зеленського відреагували на призначення нового командувача ООС

  • 6 Травня, 2019
  • 2083 Переглядів
  • Comments Off

Новий командувач Об’єднаних сил Олександр Сирський є гідною людиною і професійним генералом, але не зрозуміло, чому це призначення потрібно було здійснювати саме зараз, після виборів президента.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, про це заявив радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань безпеки та оборони Іван Апаршин.

“Це абсолютно нормальне призначення. Я знаю генерала Сирського, це гідний, професійний генерал і людина. У нього є відповідна освіта і досвід. Колись, в 2006 році ми почали формувати Об’єднане оперативне командування, і особисто пропонував його на посаду начальника штабу Об’єднаного оперативного командування, нового органу управління в Збройних силах”, – розповів радник Зеленського

При цьому Апаршин зазначив, що є питання, чому зміна командувача ООС була проведена після завершення президентських виборів і поразки чинного президента Петра Порошенка.

“Чому саме сьогодні, вже після того, як програв вибори – тут є питання. Начебто вибори завершилися. Можна ж це було зробити раніше”, – вказав він.

Відповідаючи на питання про те, чи може у майбутньому зайняти якусь іншу відповідальну посаду вже екс-командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв, радник Зеленського сказав:

“Чому ні? Наєв – бойовий український генерал, який пройшов війну, має величезний досвід. До цих генералів немає претензій, це бойові генерали. Ми повинні сьогодні зберегти цих бойових генералів, у яких є величезний досвід, знання, і які вже навчилися воювати”.

Нагадаємо, 6 травня чинний президент Петро Порошенко призначив новим командувачем Операцією об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

До нього командувачем ООС був генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE