Politerno > Україна і світ > В Одесі активістку облили фекаліями на тому ж місці, що і Найєма

В Одесі активістку облили фекаліями на тому ж місці, що і Найєма

  • 7 Травня, 2019
  • 1022 Переглядів
  • Comments Off

В Одесі у Літньому театрі облили фекаліями активістку організації “Зелений лист” Світлану Підпалу, яка бореться з незаконною забудовою.

Сама Світлана Підпала написала: “О 9:30 я прийшла в Літній, щоб бути при огляді фахівцем КП “Зелентрест” пересаджених напередодні робочими дерев. Я була одна. На місці були Степан Філімон, Сергій Тригуб, велика кількість чергових тітушек, тривали незаконні роботи”.

“До мене підійшов виконроб Микола Пастер і завів розмову. Буквально за хвилину підбіг хлопець із повним відром помиїв та облив мене з ніг до голови. Тітушки сміялися й знімали мене на відео”, – додала активістка.

“Чудова буде Аркадія№2”, – вважає вона.

Керівник організації “Зелений лист” Владислав Балинський та одеський активіст Ігор Кравець пов’язують цю подію зі словами міського голови Одеси Геннадія Труханова, сказаними на фестивалі екоактивістів.

“Світлану Підпалу щойно в Літньому облили лайном. Слова Труханова на екофесті з дискредитації ГО “Зелений лист” досягли свого адресата. Ось, конкретний приклад злагодженої роботи пропагандистської машини – і мер, якого звинувачують в корупції, вже опустився до відкритого протистояння з жителями Одеси”, – написав Балинський.

Кравець вважає, що “хейт-спітч” мера Одеси Труханов на фестивалі екоактивістівт та їх приниження підштовхнули до насилля.

“Боротьба з активістами мутує, та тепер це робиться ефективніше, бо замість нападів, тепер активістів дискримінують, стигматизують, маргіналізують та криміналізують в цілому, а також переходять до конкретних дій локально, ображаючи, заважаючи їх діяльності, обливають лайном та добивають судовими позовами, заявами в поліцію”, – написав він.

“І робиться це так, щоб максимально уникнути відповідальності та довести ситуацію до абсурду, ніби це просто активісти між собою б’ються. Ця схема відпрацьовується і буде задіяна по всій Україні, щоб відкотити ситуацію ще далі назад”, – вважає Кравець.

Радник начальника обласного управління поліції Руслан Форостяк повідомив, що за фактом нападу на Підпалу розпочато досудове слідство у ч. 1 ст. 296 КК України.

Нагадаємо, 19 квітня так само в Літньому театрі Одеси нечистоти вилили на нардепа Мустафу Найєма, якого запросили противники перетворення Літнього театру на концертний майданчик

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE