Politerno > Україна і світ > Альтернатива “Безсмертному полку”: у Києві провели акцію “Безсмертний Грут” (Фото)

Альтернатива “Безсмертному полку”: у Києві провели акцію “Безсмертний Грут” (Фото)

  • 9 Травня, 2019
  • 1200 Переглядів
  • Comments Off

У центрі Києва відбулася акція “Безсмертний Ґрут”, організована як альтернатива ході “Безсмертний полк”.

У ході взяли участь до 200 осіб.

Вони прийшли на марш з портретами героїв коміксів Marvel і супергероїв з фільмів та скандують традиційні гасла “Слава Україні — героям слава”, а також “Слава Таносу — смерть ворогам”, “Месники з народом”, “Валар моргуліс — Валар дахаріс”, “Свободу Вінтерфелу”, “Північ наступає” та інші відсилки до популярних фільмів і серіалів.

“Я прийшла сюди висловити своє невдоволення тим, що в Україні проходить пропагандистська, російськоорієнтована акція “Безсмертний полк”. Це до вшанування пам’яті героїв України, які померли за захист української землі під час Другої світової війни не має жодного стосунку. Ми сьогодні не маємо танцювати і святкувати, бо війна – це смерть”, – зазначила одна з учасниць акції Ірина.

Вона додала, що акція має на меті виконувати місію контрпропаганди.

У Києві учасники ходи зібралися близько 10:00. Однак їм довелося затриматися, тому що паралельно проходила хода “Безсмертного полку”. Учасників цих маршів розділили правоохоронці. У підсумку акція “Безсмертний Ґрут” відбулася в оточенні правоохоронців, без маршу. До 12:00 вона закінчилася.

Акція відбувається вже втретє – в 2017 році в Запоріжжі це був марш “Безсмертний вовк”, у 2018-му в Києві – “Безсмертний орк”.

“Акція цього року має назву “Безсмертний Ґрут”. Концепт залишається таким, яким був два роки поспіль: ми приносимо плакати інших героїв. Ми не проти того, щоб згадувати ветеранів воєн. Але ми проти гібридних проросійських акцій під соусом “згадок”. Сміх і тролінг – наша зброя, яка не раз доводила свою ефективність. Герої MARVEL нам у цьому допоможуть”, – повідомили організатори акції.

Цього року аналогічні акції заплановані також у Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та Миколаєві.

Читайте також: Ніхто не має права приватизувати перемогу – Зеленський

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE