Politerno > Україна і світ > Приватбанк судитиметься з Коломойським у США

Приватбанк судитиметься з Коломойським у США

  • 23 Травня, 2019
  • 1021 Переглядів
  • Comments Off

Приватбанк подав позов у Канцелярський суд штату Делавер до колишнього власника фінансової установи Ігоря Коломойського.

Про це свідчить інформація на сайті суду.

Позов було подано 21 травня 2019 року.

Будь-яка інформація про терміни його розгляду поки що відсутня.

Ресурс Law360 стверджує, що серед відповідачів також другий найбільший екс-власник банку Геннадій Боголюбов і їх інвестиційні компанії, а звинувачення стосуються можливого відмивання мільярдів доларів через делаверські shell-компанії, які купували підприємства і комерційну нерухомість в США.

Відповідно до публікації, в позові також фігурують три “агента” цієї схеми – Мордехай Корф, Хаїм Шохет і Уріель Цві Лабер і близько 20 компаній, зареєстрованих в штаті Делавер.

У своїй заяві Приватбанк заявив про мільярдні збитки. За його даними, відповідачі використовували кошти для скупки цінної нерухомості в Огайо і ще більш, ніж в дюжині штатів, в тому числі в Техасі, Флориді і Кентуккі, вказує цей юридичний ресурс.

Гроші пішли на придбання “стратегічно важливих” підприємств з виробництва сталі і феросплавів, розташованих в штатах Огайо, Мічиган, Західна Вірджинія і Кентуккі, а значні інвестиції в комерційну нерухомість були також зроблені в таких місцях, як Даллас і Клівленд, стверджується в позові.

За даними Law360, Приватбанк звинувачує всіх причетних нібито в несправедливому збагаченні (unjust enrichment), шахрайських переказах (fraudulent transfers), цивільній змові (civil conspiracy) і alter-ego liability (т.зв. питання “корпоративної вуалі” – Ред.).

Приватбанк представлений в суді юристами з Abrams & Bayliss LLP і Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, пише “Інтерфакс-Україна”.

Як повідомлялось, Нацбанк і Приватбанк виграли судову справу за позовами Нікопольського феросплавного заводу і кіпрської компанії Тровелко Холдінгз Лімітід, які вимагали через суд звільнити їх від зобов’язань на суми 2,6 мільярди гривень і 143 мільйони гривень відповідно, по рефінансуванню, що НБУ видав Приватбанку.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE