Politerno > Україна і світ > Гройсман очолить “Українську стратегію”, а його заява про відставку зареєстрована у Раді

Гройсман очолить “Українську стратегію”, а його заява про відставку зареєстрована у Раді

  • 24 Травня, 2019
  • 1414 Переглядів
  • Comments Off

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман  не об’єднуватиметься з іншими партіями і очолить партію “Українська стратегія” для участі в дострокових виборах Верховної Ради.

Про це він заявив в ефірі телеканалу “Україна”, передають “Українські Новини”.

“Я буду йти в український парламент. Я хочу створити політичну силу без об’єднань (я її очолю) і хочу сформувати команду таких людей, у яких є молодість, у яких вже є досвід і які чітко розуміють, що потрібно державі. І ця політсила буде називатися “Українська стратегія”, – сказав Гройсман.

Він також заявив, що основна стратегія його майбутньої партії – це сильна Україна і заможні громадяни, і що він має намір працювати над цим в Раді.

Також стало відомо, що заява Володимира Гройсмана про відставку з поста прем’єр-міністра зареєстрована у Верховній Раді.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила керівник прес-служби апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк.

Зареєстрована (заява Гройсмана про відставку – ред.) 23 травня”, – сказала вона.

Нагадаємо, 20 травня Гройсман подав у відставку і закликав президента Зеленського внести кандидатуру нового прем’єра. 23 травня апарат Верховної Ради зареєстрував його заяву.

У Конституції України визначено, що Кабінет міністрів складає повноваження перед Верховною Радою. Прем’єр-міністр та інші члени уряду мають право заявити парламенту про свою відставку. На основі написаної заяви ВР ухвалює відповідне рішення.

Відставка Прем’єр-міністра України має наслідком відставку всього складу КМУ. У такому випадку ВР має сформувати новий склад уряду. Та поки він формується, Кабмін, відставку якого було прийнято, має продовжити виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого Кабінету міністрів України.

Гройсман очолив уряд в квітні 2016 року. У 2014 році на дострокових виборах в Раду він балотувався за списками Блоку Петра Порошенка під №4. 27 листопада 2014 року обраний спікером парламенту. 31 березня 2015 року очолив Конституційну комісію, яка розробляла зміни до основного закону, зокрема, в сфері децентралізації влади.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE