Politerno > Україна і світ > АРМА віддасть “Межигір’я” фірмі, яка вигадала історією управління – “Схеми”

АРМА віддасть “Межигір’я” фірмі, яка вигадала історією управління – “Схеми”

  • 15 Червня, 2019
  • 1337 Переглядів
  • Comments Off

Фірма “Скомпані”, яка перемогла тендер на управління арештованою резиденцією “Межигір’я”, вигадала історію своєї господарської діяльності.

Про це стало відомо з розслідування програми “Схеми: корупція в деталях” “АРМАгеддон для “Межигір’я”.

Журналісти проаналізували податкові фінансові звіти фірми.

“​У 2015-2017 роках компанія не отримувала жодних доходів. У 2018 році дохід “Скомпані” склав 112 тисяч гривень. Ці гроші компанія не заробила прямою бізнес-діяльністю: трохи більше 40 тисяч вона взяла в кредит (вони позначені у звітності як “поточні зобов’язання”), а ще 51,5 тисяч – це гроші власників, які вони вклали в статутний капітал “Скомпані””, – виявили розслідувачі.

Також повідомляється, що представники “Скомпані” згадували про участь фірми в аукціонах на управління об’єктами “Укрпошти”.

“”Схеми” звернулися до “Укрпошти” із запитом – якими саме об’єктами управляє “Скомпані”. В держпідприємстві відповіли, що така компанія ніколи не брала участі в аукціонах на управління майном держпідприємства”, – розповіли журналісти.

Вони зазначили, що переможець тендеру назвав своїх партнерів, але зв’язки фірми з ними виявилися фіктивними.

“”Скомпані” вказала низку партнерів, які будуть залучені до управління “Межигір’ям”, серед яких український шеф-кухар Євген Клопотенко, благодійна ярмарка “Кураж базар”, фонд “Життєлюб” та інші. “Схеми” зв’язалися із ними напряму та з’ясували, що жодних офіційних домовленостей між ними та “Скомпані” не існує”, – повідомили в розслідуванні.


Нагадаємо, у липні минулого року Генеральна прокуратура передала нерухоме майно резиденції “Межигір’я” в управління Нацагентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

29 травня цього року “Межигір’ю” обрали управителя. Ним стало ТОВ “Скомпані”, директор якої до кінця 2017 року значився помічником на платній основі нардепа Євгенія Мураєва, екс-члена партії “Опозиційний блок”.

Конкурентами фірми були громадська організація “Національний парк України “Межигір’я” – активісти, які керують резиденцією з моменту втечі Януковича, та приватний підприємець “Гаянський Геннадій Григорович”, який у Facebook називає себе журналістом. За законом, управління не могли довірити активістам, бо вони не є суб’єктом господарювання.

Через брак претендентів конкурс неодноразово продовжували і змінювали його умови, щоб мотивувати бізнес брати участь у відборі.

“Межигірʼя” раніше було резиденцією президента-втікача Віктора Януковича, але після його втечі з країни в лютому 2014 року територію взяли під контроль активісти самооборони.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE