Politerno > Україна і світ > Медведчук звинуватив Порошенка у зриві обміну заручниками і назвав Крим українським

Медведчук звинуватив Порошенка у зриві обміну заручниками і назвав Крим українським

  • 19 Червня, 2019
  • 1500 Переглядів
  • Comments Off

Екс-президент України Петро Порошенко сам блокував обмін заручниками, і якби була воля Порошенко, то обмін був би за 5 днів.

Про це голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” і кум президента Росії Віктор Медведчук сказав в інтерв’ю ВВС Російська служба.

“З приводу обмінів. Я продовжую цим займатися. Тільки я всюди говорю, що займаюся не обмінами, а звільненням… Коли ставлять палиці в колеса і обміни не проходять, тому що Порошенко був категорично проти цього”, – сказав Медведчук.

За його словами, Порошенко заважав обміну, “тому що він хотів отримати те, що він хотів”.

Медведчук розповів, що нібито в грудні 2017 року, коли готували перший етап обміну, бойовики погодилися на українські умови обміну, але за однієї умови: що на другому етапі, в січні-лютого 2018 року, буде проведений обмін “всіх на всіх”.

“Порошенко дав мені на це добро. Він мені пообіцяв, що буде другий етап. І Порошенко це зірвав. Він почав вести себе як торгаш. Він пропонував провести обміни за схемою “10 на 25”, “15 на 35” (а не “всіх на всіх” – ред.). Чому він грав на цьому? Тому що у нього риторика була така, він звів у ранг державної політики печерну русофобію і антиросійську істерію”, – сказав кум Путіна.

За його словами, Порошенко боявся віддавати тих, хто в Україні скоїв тяжкі злочини.

“Але люди, які утримуються там (на окупованій території – ред.) теж не кульбабки збирали, вони теж брали участь в бойових діях, і в результаті цих дій були тяжкі наслідки. Порошенко не хотів цього чути і бачити. Якби він цього захотів, я б за п’ять днів провів обмін”, – підсумував Медведчук.

Разом з тим в прес-службі Петра Порошенка винною в зриві обміну називають Росію.

“Винною в зриві обміну є країна-агресор Росія. Саме вона не виконує Мінські домовленості”, – відповіли на заяви Медведчука в прес-службі Порошенка.

Також, під час інтерв’ю, Віктор Медведчук заявив, що Крим – це Україна, але при цьому почав виправдовувати видачу російських паспортів на Донбасі.

“Я вважаю, що і Крим – це територія України. Чого ви пожвавилися? А що, я колись інше говорив?”, – сказав Медведчук.

На питання, чи говорить він таке ж президенту Росії Володимиру Путіну, Медведчук відповів:

“Ну звичайно, а як же! Ви думаєте, що я дав інтерв’ю, а він не знає, про що я говорю? Зрозуміло, що він не відслідковує мої інтерв’ю, але він же знає мою позицію”.

За словами Медведчука, Путін на це йому нічого не відповідає, оскільки кожен з них дотримується своєї думки.

“У кожного своя думка. Він же глава держави. Він повинен відстоювати інтереси держави. Він їх відстоює. А я як політик, як громадянин України представляю українські інтереси, і тому я так вважаю”, – сказав Медведчук.

При цьому він вважає нормальним, що країна-агресор видає свої паспорти жителям окупованого Донбасу.

“Якщо ви мене запитаєте, чому я виправдовую дії Росії, я вам відповім: з 2014 року на території Донецька і Луганська немає системи українських державних органів. За цей час повноліття досягли десятки, якщо не сотні тисяч людей на цих територіях. У них немає взагалі документів, що засвідчують особу. Україна їх не видає. Що ці люди повинні робити?”, – сказав Медведчук.

Читайте також: Соратник Медведчука купив ZIK – з каналу масово звільняються топ-менеджери й журналісти

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE