Politerno > Україна і світ > Одесит, якого Зеленський хоче призначити губернатором, заробив мільйони у Придністров’ї – “Схеми”

Одесит, якого Зеленський хоче призначити губернатором, заробив мільйони у Придністров’ї – “Схеми”

  • 27 Червня, 2019
  • 1281 Переглядів
  • Comments Off

Запропонований президентом Володимиром Зеленським та схвалений Кабінетом міністрів кандидат на голову Одеської ОДА Андрій Андрейчиков заробляє на торгівлі з заводом невизнаної “Придністровської молдовської республіки”.

Про це повідомляють журналісти-розслідувачі програми “Схеми”.

Фірма одеського бізнесмена ТОВ “Балкер” експортує до Придністров’я побутовий металобрухт і відходи з вуглецевих сталей

Журналісти проаналізували дані української митниці за період з 2015-го до 2018 року і виявили, що лише за цей час підприємство Андрейчикова експортувало металобрухту на “Молдовський металургійний завод” у місті Рибниця на 379,1 млн гривень.

У 2015-2016 роках “Балкер” експортував брухту на суму 195,6 млн гривень, у 2017-му – 96,6 млн гривень, у 2018 році – 86,8 млн гривень.

Усього за цей період фірма Андрейчикова поставила понад 60 тисяч тонн металобрухту на “Молдовський металургійний завод”.

Андрій Андрейчиков – 41-річний одеський бізнесмен. 

Він народився у Ризі (Латвія). Дитинство провів у Рибниці (Придністров’я, Молдова). На Молдовському металургійному заводі Андрейчиков починав свою трудову діяльність слюсарем.

У середу 26 червня біля будівлі ОДА в Одесі активісти влаштували протест проти призначення президентом Володимиром Зеленським Андрія Андрейчикова на посаду губернатора Одещини.

Нагадаємо, навесні 2019 року тодішній президент Петро Порошенко виключив зі списку санкцій України Молдовський металургійний завод. 

Депутат Сергій Лещенко тоді стверджував, що завод контролює близький до президента РФ Володимира Путіна олігарх Алішер Усманов.

26 червня уряд схвалив призначення восьми нових глав ОДА, запропонованих Зеленським.

Згодом стало відомо, що Кабінет Міністрів погодив кандидатуру Михайла Бно-Айріяна на посаду очільника Київщини. Від офіційного призначення його тепер відділяє лише указ президента Зеленського.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE