Politerno > Україна і світ > Про що говорили Трамп і Путін на полях саміту G20 у Японії

Про що говорили Трамп і Путін на полях саміту G20 у Японії

  • 28 Червня, 2019
  • 1388 Переглядів
  • Comments Off

У Японії в Осаці 28 червня на полях саміту G20 відбулась зустріч президентів США і РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна.

Як повідомляє російський “Інтерфакс“, президенти почали переговори у перерві між засіданнями.

За даними ЗМІ, Путін і Трамп почали зустріч практично без затримки, коли журналісти зайшли до кімнати переговорів, президенти вже спілкувалися один з одним.

Трамп заявив, що сподівається на “відмінний результат” переговорів з Путіним, в ході яких планується обговорити питання роззброєння, торгівлі і протекціонізму, повідомляє росЗМІ. 

За словами президента США, “все це буде побудовано на дуже хороших взаєминах, які будуть між нами”.

“Я думаю, що результат цієї зустрічі буде відмінним”, – заявив Трамп.

У свою чергу Путін заявив, що “усі теми позначені, ми давно не бачилися, з часу зустрічі у Гельсінкі”.

“Наші співробітники … дали нам гарну можливість продовжити те, про що ми домовлялися в Гельсінкі”, – заявив президент РФ.

Після вступного слова президентів журналісти почали викрикувати питання обом лідерам, “але ті лише з посмішкою кивали пресі”, пише “Інтерфакс”.

Також під час розмови, президент США Дональд Трамп попросив президента РФ Володимира Путіна “не втручатися у вибори”.

Зазначається, що президент США запевнив журналістів, що підніме під час зустрічі з Путіним тему російського втручання в американські вибори.

“За повідомленням американських журналістів, перед переговорами з Путіним в Осаці Трампа запитали, чи скаже він російському лідерові про неприпустимість такого втручання у вибори 2020 року. “Звичайно, я зроблю це”, відповів Трамп”, – пише “Інтерфакс”.

Потім, повернувшись до Путіна, він, посміхнувшись, двічі сказав: “Будь ласка, не втручайтеся в вибори”.

Після завершення зустрічі президентів у Білому домі повідомили: 

“Обидва вони погодилися, що поліпшення відносин було в обопільних інтересах і інтересах світу. Вони також обговорили ситуацію в Ірані, Сирії, Венесуелі та Україні”, – йдеться у повідомленні Білого дому.

На початку зустрічі президент США сказав, що для нього велика честь зустрічатися з президентом РФ, а представники обох країн мають обговорити багато питань: торгівлю, роззброєння та протекціонізм.

“Ми збираємося обговорити багато різних тем. У нас була добра зустріч, дуже добрі відносини, і ми розраховуємо разом добре використати цей час. Багато позитивних речей має відбутися у відносинах”, – сказав Трамп.

Путін заявив, що не може не погодитися з Трампом, оскільки “нам є про що поговорити”. “Усі теми визначені. Ми давно не бачились, дійсно, з часу зустрічі в Гельсінки, щоправда наші співробітники працювали, дали нам хорошу можливість продовжити те, про що ми домовлялися”, – зазначив  Путін.

При цьому представники засобів масової інформації запитали у Трампа, чи говорили вони з Путіним щодо захоплених українських суден і моряків, пише УНІАН.

“Ми не обговорювали це”, – відповів американський президент.

Зазначається також, що “на полях” G20 Путін зустрінеться з лідерами США, Великобританії, Франції, Південної Кореї і ПАР.

Щодо Трампа, очікується, що президент США проведе в Осаці зустрічі із прем’єр-міністром Австралії, головою КНР, президентом Туреччини, саудівським кронпринцем, канцлером Німеччини та прем’єр-міністром Японії, пише “Радіо Свобода“. 

Читайте також: Сенат США схвалив виділення $300 мільйонів військової допомоги Украині

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE