Politerno > Україна і світ > У наслідок обстрілу санітарного “Хаммеру” двоє медиків загинули – Зеленський відреагував

У наслідок обстрілу санітарного “Хаммеру” двоє медиків загинули – Зеленський відреагував

  • 1 Липня, 2019
  • 1657 Переглядів
  • Comments Off

Бойовики ОРДЛО обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил – один медик загинув, двоє поранені.

Про це повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

“Близько 10.50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне, російськими окупантами було цинічно і підступно обстріляно санітарний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил. Бойовики поцілили у санітарний автомобіль “Хаммер” з ПТКР”,  йдеться в повідомленні.

В результаті прямого попадання протитанкової керованої ракети бойовиків один військовослужбовець загинув на місці.

Ще двоє військовослужбовців ООС – отримали поранення. Зокрема, один з поранених – військовий медик перебуває у критичному стані.

Командування Об’єднаних сил наголошує, що обстріл санітарних автомобілів є порушенням міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права.

Згодом стало відомо, що від отриманих травм помер ще один військовий медик.

“Військовий медик, поранений під час обстрілу бойовиками з ПТРК автомобіля “Хаммер” в районі населеного пункту Водяне, від отриманих травм помер”, – сказано у повідомленні.

Пізніше в ООС повідомили, що загинули водій санітарного автомобіля “Хаммер” HMWV старший матрос Сергій Майборода та бойовий медик, кавалер ордену “За Мужність” сержант Ірина Шевченко. 

Президент Володимир Зеленський заявив, що обстріл бойовиками санітарного автомобіля, внаслідок якого загинула  бойовий медик і водій, є спробою зірвати переговорний процес.

Про це Зеленський написав у Facebook.

На думку голови держави, бойовики намагаються зірвати переговорний процес.

“Щойно приземлилися на дозаправку. Дізнався сумну новину з Донбасу. Двоє загиблих, один поранений. Обстріл санітарного автомобіля у Водяному – порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна й підла спроба зірвати важкий переговорний процес із припинення вогню на Донбасі”, – написав він.

Зеленський також закликав США та країни Європи “належним чином” відреагувати на дії російсько-окупаційних військ.

“Україна завжди діяла і сьогодні діє в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права. Закликаю наших партнерів у Європі та США належним чином відреагувати на дії, що аж ніяк не наближають нас до миру”, – відзначив президент.

Читайте також: Богдан пропонує Донбасу регіональну російську мову

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE