Politerno > Україна і світ > Ніякого кумівства: Зеленський призначив главу ДУС – тесть у “Лізі сміху”, дружина у “Слузі народу”

Ніякого кумівства: Зеленський призначив главу ДУС – тесть у “Лізі сміху”, дружина у “Слузі народу”

  • 1 Серпня, 2019
  • 1561 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський призначив керівником Державного управління справами Сергія Борзова, який до цього часу тимчасово виконував обов’язки ДУС.

Про це свідчить указ президента.

Борзова призначили з 1 серпня строком на п’ять років.

Його дружина Ірина Борзова – кандидатка-мажоритарниця у Верховну Раду від партії Зеленського “Слуга Народу”.

Батько Ірини Борзової, Наум Баруля, є одним із керівників гумористичного шоу “Ліга сміху”, яке виробляє студія “Квартал 95” разом із Drive Production, очолюваним Барулею.

Разом із батьком Ірина Борзова володіє ТОВ “Профіль-Н”, зареєстрованим у кримському Судаку. Компанія займається діяльністю ресторанів. Після окупації її перереєстрували як російську.

Згідно з бухгалтерською звітністю “Профиль-Н”, її прибуток на окупованих територіях з 2014 року постійно зростав. У 2017 році вона заплатила близько 275,4 тисяч рублів податків і внесків. 

Нагадаємо, у квітні тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський запевняв, що у випадку обрання його главою держави, не допустить призначення родичів чи кумів на державні посади.

Ірина Борзова перемогла на виборах на окрузі №14 на Вінниччині.

Сергій Борзов раніше грав у складі команди КВК “Вінницькі Перці”.

У 2014 році його призначили заступником керівника ДУС. У 2018 році Борзов став т.в.о. керівника відомства.

У 2016 році журналісти дізнались, що ДУС виділило Сергію Борзову та його родині квартиру на 190 кв.м попри забезпеченість.

Згідно з декларацією Борзова за 2018 рік, подружжя досі користується цим житлом, а також має у власності чи користуванні кілька будинків, квартир і автівок.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив новим очільником Черкаської ОДА Ігоря Шевченка.

Крім майна в Україні Шевченко задекларував квартиру у Росії, 12,5% земельної ділянки загальною площею 1684 квадратних метрів та 25% у нежитловому приміщенні площею 23,4 квадратних метрів, які теж розташовані у Росії. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE