Politerno > Україна і світ > Як починалося перше засідання Верховної Ради 9 скликання (Фото – Відео)

Як починалося перше засідання Верховної Ради 9 скликання (Фото – Відео)

  • 29 Серпня, 2019
  • 972 Переглядів
  • Comments Off

Під час першого засідання парламенту 9-го скликання 29 серпня народні депутати склали присягу.

Засідання парламенту відкрив спікер 8-скликання Андрій Парубій і побажав наступникам плідної праці.

На засіданні присутній президент Володимир Зеленський та його чотири попередники: Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Петро Порошенко та різні запрошені гості. Текст присяги з трибуни ВР виголосив найстарший обраний народний депутат 9 скликання Юлій Іоффе (“Опозиційна платформа – За життя”).

Фото Lb.ua

Після чого у залі Верховної Ради було виконано духовний гімн України “Молитва за Україну.

Згодом у роботі Ради було оголошено перерву до 13-ї години, нардепи повинні були підписати присягу і отримати офіційне посвідчення і нагрудний знак.

У партії “Слуга народу”, яка матиме в парламенті 9-го скликання моно більшість, обіцяють не закінчувати засідання 29 серпня аж до того, поки Рада не проголосує усі кадрові рішення.

“Якщо не будемо встигати, то продовжимо засідання. Може, і до ночі будемо”, сказав  нардеп “Слуги народу” Олександра Корнієнка: 

О 12.20 “Слуга народу” проведе перше засідання фракції, де оберуть лідерів фракції. Також під час засідання обговорять кардидатури майбутніх міністрів.

Корнієнко підтвердив, що наразі ще тривають дискусії щодо кандидатур в уряді, найбільше запитань викликає фігура чинного глави МВС Арсена Авакова (раніше йому пророкували крісло віце-прем’єра з силових питань).

За словами нардепа, найімовірніше, Кабмін очолить “людина на ім’я Олексій” (заступник глави Офісу президента Олексій Гончарук.

Під парламентом майбутніх нардепів уже чекають із плакатами проти кнопкодавства.

“Не чіпай кнопки ближнього свого”, – закликають активісти народних обранців.

У мітингарів є й інші вимоги до обранців.

Ближче до 10-ї ранку в ложу для гостей на урочисте засідання парламенту прийшли предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній та митрополит Макарій. А митрополит Онуфрій прийшов до ВР разом із нардепом “Опозиційного блоку” Вадимом Новинським.

Не обійшлось і без сканжалу, адже журналістів не пускали у ложу преси в Верховній Раді.

Зокрема, не пустили представників інформагенцій Reuters, Associated Press, EPA та багатьох інших.

Фотограф “Української правди” також не зміг потрапити на балкон 3 поверху.

Аргументація: журналістів немає у списку. Як повідомляє кореспондент УП, на вході у будівлю парламенту вони були у списках, а на вході у ложу преси – вже ні.

За кілька хвилин до 10-ї ранку фотокора УП пустили. Він прийшов до Ради о 5:30 і був 7-м у черзі, а зайшов у ложу преси після кількох десятків журналістів.

У кулуари на час врочистостей журналістів теж не пропускають.

Он-лайн трансляція засідання:

Нагадаємо, партії “ЄС” та “Батьківщина” відкликали свої представників з парламентського комітету з питань свободи слова.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE