Politerno > Україна і світ > Рябошапка заявив, що у правовому сенсі хоче крові (Відео)

Рябошапка заявив, що у правовому сенсі хоче крові (Відео)

  • 30 Серпня, 2019
  • 998 Переглядів
  • Comments Off

Генпрокурор Руслан Рябошапка має намір жорстко контролювати виконання поставлених завдань правоохоронними органами,  регулярно притягати до відповідальності високопоставлених чиновників та повернути державі максимальний обсяг вкрадених активів.

Про це новообраний генпрокурор повідомив у ході свого представлення на посаді глави Генеральної прокуратури. 

Як передає Інтерфакс-Україна, на церемонії були присутні керівник Офісу президента України Андрій Богдан і колишній генеральний прокурор Юрій Луценко.

“Я своїм завданням бачу зробити цю систему ще більш потужною, зробити все-таки прокуратуру справді органом, який координуватиме всі правоохоронні органи і ставитиме перед ними завдання у сфері боротьби зі злочинністю і контролюватиме виконання цих завдань, причому жорстко”, – заявив Рябошапка.

Крім того, він зазначив, що має намір щотижня притягати до відповідальності високопоставлених чиновників, які того заслужили.

“Ми не хочемо крові буквально, але в сенсі правовому ми хочемо крові. Щотижня хтось має бути притягнутий до відповідальності з високопоставлених чиновників. Якнайбільше активів, грошей, які були вкрадені в цієї країни та в наших людей, мають бути знайдені й повернуті країні. Власне, це й буде нашим основним пріоритетом на найближчі роки”, – наголосив генеральний прокурор. 

Нагадаємо, народні депутати проголосували за призначення заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапку генеральним прокурором України.

Як повідомлялось, президент Володимир Зеленський вніс до Верхвної Ради законопрект щодо зменшення кількості народних депутатів до 300 і запровадження суто пропорційної виборчої системи.

Також президент вніс законопроект, яким хоче підпорядкувати собі Національну гвардію, керівництво якою здійснює міністр внутрішніх справ.

Ще один президентський законопрект стосується зменшення кількості народних депутатів до 300 і запровадження суто пропорційної виборчої системи.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE