Politerno > Україна і світ > Компанія Гладковського отримала ще 16 мільйонів за заарештованими таємними угодами з Міноборони

Компанія Гладковського отримала ще 16 мільйонів за заарештованими таємними угодами з Міноборони

  • 18 Жовтня, 2019
  • 966 Переглядів
  • 0

Автоскладальний завод №2 компанії “Богдан Моторс” протягом серпня-вересня отримав ще 16,3 мільйона гривень на виконання таємних угод з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення.

Про це повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів.

Гроші перераховані з рахунку Державної казначейської служби на приватний рахунок “Богдан Моторс”, відкритий в “ОТП банку”. За що саме сплачено гроші – кількість авто та вартість за одиницю – не вказано.

Разом з тим, цього року прес-служба Богдан повідомила, що корпорація підписала нові контракти із Міністерством оборони на постачання оновлених санітарних машин “Богдан 2251” та вантажівок “Богдан 6317” до Збройних сил.

“Олег Гладковський в 2015-2019 роках на посаді першого заступник Секретаря РНБО відповідав за розвиток оборонно-промислового комплексу. І саме в цей час його корпорація “Богдан” стала основним постачальником автотранспорту для армії по таємним угодам, – наводить дані Гліб Канєвський, який додав, – власне таке співпадіння і стало підставою для розслідувань НАБУ”.

На початку серпня цього року ухвалою слідчого судді Солом`янського райсуду міста Києва задоволено клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та накладено арешт на понад 20 таємних договорів та додатків до них, за якими “Богдан Моторс” отримує кошти з бюджету.

Зокрема, в переліку документів є і два вище зазначені контракти.

Адвокат “Богдан Моторс” спробував оскаржити арешт документів до Київського апеляційного суду. Але всі матеріали були передані до нової Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, екс-перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який займав посаду першого заступника секретаря РРНБО до березня поточного року, у липні знову очолив корпорацію “Богдан”, президентом якої він був з моменту її створення в 2005 році до призначення на держслужбу.

17 жовтня НАБУ затримало колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за підозрою в зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України). За даними одного з джерел УП, Гладковський намагався вилетіти з України з родиною.

Прес-служба корпорації “Богдан” заявила, що Гладковський повинен був вилетіти на відкриття виставки Bus world 2019 до Брюсселю, а не намагався залишити Україну.

Згодом у корпорації заявили, що Олег Гладковський після затримання детективами НАБУ оголосив голодування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE