Politerno > Україна і світ > Другий пішов – погоджено звільнення голови Луганської ОДА

Другий пішов – погоджено звільнення голови Луганської ОДА

  • 21 Жовтня, 2019
  • 1023 Переглядів
  • 0

20 жовтня 2019 року на своєму засіданні Кабінет Міністрів України погодив звільнення з посад голів обласних державних адміністрацій: Київської – Бно-Айріяна Михайла Кареновича; Луганської – Комарницького Віталія Мар’яновича.

Щодо випадку з п. Бно-Айріяном ви можете почитати тут.

Віталій Комарницький запам’ятався як екс-регіонал і “українофоб”, який закликав об’єднатися з Росією.

2 березня 2014 року Луганська облрада ухвалила рішення “Про політичну ситуацію в Україні та заходи щодо її стабілізації”, згідно з якими центральні органи виконавчої влади, які сформував парламент, були визнані нелегітимними і був заклик звернутися до Російської Федерації за допомогою. За це рішення депутатська фракція Партії регіонів в Луганській раді, до якої входив і Комарницький, одноголосно проголосувала.

Влітку 2014 го проросійські сепаратисти зі зброєю в руках захопили адміністративні будівлі в Луганську. В тому числі, і університет, який очолював Віталій Комарницький. Студенти якраз здавали іспити. 11 червня бойовики встановили свою владу в навчальному закладі, а в гуртожитку заселили людей зі зброєю.

26 грудня 2014 року на сайті “МВС ЛНР” з’явився матеріал про Комарницького. У ньому бойовики стверджували, що ректор в період бойових дій “позиціонував себе прихильником молодої Луганської народної республіки”.

У 2019 році перед своїм призначенням Комарницький заявив журналістам, що урядовці та працівники бюджетних установ, які працюють на території окупованої частини Донбасу, повинні підлягати амністії.

Читайте також: Прокурор Кулик причетний до скандалу навколо Трампа!

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE