Politerno > Україна і світ > Зеленський: Україна зробила 1 танк за 9 років. Тайці шоковані

Зеленський: Україна зробила 1 танк за 9 років. Тайці шоковані

  • 6 Листопада, 2019
  • 1997 Переглядів
  • 0

Сьогодні під час робочого візиту до Харкова Президент України Володимир Зеленський під час перебування на “Заводі імені В.О.Малишева” заявив, що підприємство з 2009 року побудувало всього 1 танк.

Очевидно, Зеленський говорив про “Оплоти” і їх постачання до ЗСУ. Але ось в чому заковика. “Оплотів” наша армія справді не отримувала. І на то є дві причини.

Насамперед – гроші. Україна – дуже бідна країна. Вартість “Оплоту” в експортному варіанті сягає 5 мільйонів доларів. Це – 125 мільйонів гривень, які йдуть з податків, зібраних всередині країни. Оскільки, безкоштовно танки ніхто не робить, а робітники заводів хочуть “жирувати” так само, як наші вчителі.

Друга причина – основною бойовою машиною ЗСУ є модифікація Т-64, більш відома як “Булат”. Що таке модифікація? Це коли беруть стару коробку, і починають начиняти її сучасним обладнанням: динамічний захист, дальноміри, зв’язок, керовані ракети і т.д. Модифікація “Булата” коштує 1 мільйон доларів. Або 25 мільйонів гривень. Тобто, 1 Оплот = 5 Булатам. І це тільки ціна, без тривалості виробництва.

Що також означає “прийнятий на озброєння”? Це означає, що ремонтні бази, навчання персоналу, деталі – все пристосовано під конкретну машину. Можна зробити “Оплот” основним танком? Можна, якщо буде вдосталь грошей.

Тому в армію з початку війну було поставлено кілька сотень “Булатів”, бо це було правильно і з точки зору вартості і швидкості поповнення бойових частин.

До речі, у боях на Сході модифікація “Булат” виявилася ефекивнішою за основні бойові танки рашистів. Рахунок танкових дуелей там ледь не розгромний на користь наших танкістів.

Якщо врахувати передбачене проектом Бюджету-2020 фінансування нашої армії, то така ситуація збережеться і надалі. А з тих “Оплотів”, що експортується Україною, якраз і наповнюється бюджет, щоб модифікувати у п’ять разів більше не гірших за характеристиками танків.

Але усе це або умисно не доводять до Володимира Зеленського, або створюють картинку: “Как ми харашо жилі в Савєтскам Саюзє”. Не дарма ж високий гість озвучив доведено до нього цільову інформацію про виготовлення по 100 танків на рік в часи СРСР… 

Джерело

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE