Politerno > Україна і світ > Росія передає Україні захоплені кораблі – подробиці

Росія передає Україні захоплені кораблі – подробиці

  • 18 Листопада, 2019
  • 1068 Переглядів
  • 0

У неділю, 17 листопада, стало відомо, що захоплені українські військові катери “Бердянськ” і “Нікополь”, а також буксир “Яни Капу” у супроводі російської берегової охорони вивели з акваторії Керчі.

Згідно з міжнародною базою відстеження судів МarineТraffic, українські буксири “Сапфір”, “Титан” і “Гайдамака” перебували у Чорному морі біля берегів Криму.

Згодом стало відомо, що буксири мають забрати захоплені Росією українські військові кораблі і супроводжуватимуть їх в український порт.

Як повідомив російський “Інтерфакс“, прикордонне управління ФСБ Росії по Республіці Крим заявило, що Захоплені Росією українські кораблі будуть передані Києву відповідно досягнутих російсько-українських домовленостей 18 листопада.

Згідно з повідомленням, три українських судна – буксир “Яни Капу” і малі броньовані артилерійські катери “Нікополь” і “Бердянськ” буксируються з порту Керч до погодженого місця передачі українській стороні.

Інших подробиць про процедуру передачі російські прикордонники не повідомили.

Джерело “Інтерфаксу” повідомило про початок передачі українських кораблів, який відбудеться у нейтральних водах.

Пізніше, увечері, головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомив у фейсбуці, що о 20:00 група українських буксирів, які прямують для прийому захоплених Росією катерів, пройшла мис Меганом біля берегів Криму.

“Наші буксири супроводжують ракетний катер ВМФ РФ “Ивановец” і сторожовий корабель прикордонної служби ФСБ РФ “Безупречный”. Місце зустрічі із загоном російських кораблів, які буксирують захоплені катери, – за 60 миль від Меганому. Передача катерів “Бердянськ”, “Нікополь” і буксира “Яни Капу відбудеться сьогодні вночі”, – зазначив він.

Читайте також: У Тбілісі біля парламенту протестувальники будують барикади (Фото)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE