Politerno > Україна і світ > Разумков розповів, чому залишив “Партію регіонів” і підтримував Януковича

Разумков розповів, чому залишив “Партію регіонів” і підтримував Януковича

  • 20 Листопада, 2019
  • 885 Переглядів
  • 0
разумков

Спікер парламенту Дмитро Разумков розповів, що покинув “Партію регіонів” ще у 2010 році, бо розчарувався, але голосував на президентських виборах за президента-втікача Віктора Януковича.

Про це Разумков заявив в інтерв’ю “Українській правді“.

Разумков: Я ще в 2010 році вийшов з Партії регіонів. У мене було розчарування в тих процесах, які почали відбуватися. Тобто задекларована позиція і те, що відбувалося з командою, яка докладала зусилля в ті часи, коли Партія регіонів… Зараз не про Януковича, а про Партію регіонів, яка пройшла усі вибори, багато з них було в опозиції, а після цього вони стали непотрібні та були викинуті на смітник. Там були достойні люди. Були фахівці, які чомусь в один момент стали непотрібні після того, як політична сила прийшла до влади. Це неправильно, це призводить до катастрофічних процесів як внутрішніх, так і зовнішніх. І це призвело до, мабуть, тих результатів, які ми побачили. 

УП: Коли ви перестали підтримувати Януковича як політика?

Разумков: Януковича я перестав підтримувати як політика, коли вийшов з Партії регіонів. Якщо би я підтримував, то я би залишився в тій політичній силі. 

За словами політика, до 2010 року він підтримував “Партію регіонів” і Януковича. Він каже, що на той час у партії було багато ідей, багато людей, які заслуговували на повагу. 

Разумков розповів, що тоді ключову роль для нього зіграв “внутрішній протест”, бо у Києві населення розділилося на тих, хто підтримував Віктора Ющенка і на “ізгоїв”. Спікер додав, що не підтримував Ющенка і на виборах голосував за Януковича.

Глава ВР зазначив, що йому “смішно”, коли про нього кажуть, що у 2006-му році він був “головним технологом “Партії регіонів”: “Мені було 22 роки і я точно не міг бути головним технологом”. 

Водночас, Разумков додав, що підтримував ЄвроМайдан, бо почали “відбуватися речі, яких не повинно бути в європейській державі”.

До того часу Разумков один раз брав участь у місцевих виборах від партії Януковича.

Читайте також: “Уже час міняти й цих”, – Зеленський про Раду 9 скликання

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE