Politerno > Україна і світ > Мільярдер Майкл Блумберг йде у президенти від демократів

Мільярдер Майкл Блумберг йде у президенти від демократів

  • 25 Листопада, 2019
  • 951 Переглядів
  • 0

Колишній мер Нью-Йорка, 77-річний мільярдер Майкл Блумберг буде балотуватися у президенти США від демократів.

Повідомлення про участь Блумберга у президентських виборах було опубліковано на його передвиборчому сайті в неділю, 24 листопада.

“Я йду в президенти, щоб перемогти Дональда Трама і відбудувати Америку. Ми не можемо дозволити собі ще чотири роки безглуздих і неетичних дій. Він загрожує існуванню нашої країни і наших цінностей”, – пзаявив Блумберг.

Повідомлення щодо президентських амбіцій Блумберга з’явилися в медіапросторі США на початку листопада. Висунути свою кандидатуру на виборах у 2020 році йому публічно радив засновник Amazon, найбагатша людина в світі Джефф Безос. До цього Блумберг неодноразово висловлював підтримку Джозефу Байдену, а на виборах 2016 року агітував за Гілларі Клінтон.

Згідно з листопадовим опитуванням, кандидатуру Блумберга підтримують близько 4% і не підтримують 25% прихильників демократів. Він заявив про свої плани балотуватися лише за 10 тижнів до праймеріз всередині партії. Майкл Блумберг став членом Демократичної партії лише минулого року.

Блумберг був мером Нью-Йорка з 2002 по 2013 рік, мешканці міста тричі поспіль обирали його на цю посаду.

Блумберг є засновником і генеральним директором інформаційно-аналітичного агентства Bloomberg. За даними видання Forbes, в минулому році Майкл Блумберг посів 11 сходинку у переліку найбагатших людей світу. Його статки оцінюються в близько 50 мільярдів доларів. Для порівняння, Трамп посідає у списку багатіїв світу лише 259-е місце зі статками в три мільярди доларів.

Вже зараз Блумберг заявив, що витратить на передвиборчу кампанію в наступному році близько 150 мільйонів доларів, зокрема, 100 мільйонів доларів на інтернет-рекламу, яка буде спрямована проти Трампа. Він не уточнив, скільки загалом готовий витратити коштів на свої президентські амбіції. “Все, що треба, щоб перемогти Трампа”, – заявив його радник Говард Вольфсон. Він також уточнив, що Блумберг не візьме жодних пожертв для проведення своєї передвиборчої кампанії та не отримуватиме зарплатню, якщо переможе на президентських виборах.

Перегони всередині Демократичної партії США за право бути кандидатом від партії на президентських виборах 2020 року вступають у вирішальну стадію. На першій позиції Джо Байден, який вважається головним фаворитом на праймеріз, йому на п’яти наступають сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс та сенаторка від штату Массачусетс Елізабет Уоррен. Участь Майкла Блумберга у виборчій кампанії може кардинально змінити хід передвиборчої боротьби у партії.

Мільярдер займається благодійністю, а також фінансує програми, спрямовані на боротьбу з кліматичними змінами і посилення правил обігу вогнепальної зброї.

Читайте також: “Скажіть Зеллінські”: Трампа висміяли за нотатку із невірним прізвищем президента України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE