Politerno > Україна і світ > Місцеві вибори пройдуть за мажоритарною системою, – нардеп від СН Безгін

Місцеві вибори пройдуть за мажоритарною системою, – нардеп від СН Безгін

  • 29 Листопада, 2019
  • 827 Переглядів
  • 0

Позиція парламентської більшості – місцеві вибори мають проводитися за “мажоритаркою”.

Місцеві вибори в Україні відбудуться лише після проведення адміністративно-територіальної реформи і відбудуться за мажоритарною системою. Про це на форумі “Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної і правової держави” в Краматорську заявив голова підкомітету Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін (СН).

“Ключовий меседж – жодних місцевих виборів до нового адмінтерустрою. До того, як вся Україна буде покрита нормальним планом. Спочатку реформа. Державна позиція важливіша за політичну доцільність”, – заявив депутат від СН.

Також він зазначив, що проєкт змін до Конституції щодо реформи місцевого самоврядування буде внесено на розгляд парламенту в грудні.

“У мене немає сумнівів, що найпізніше до жовтня, коли мають відбутися чергові місцеві вибори, ми встигнемо змінити законодавство. Навіть якщо ми не зможемо прийняти зміни до Конституції – це наш план “А”, то ми підемо за планом “Б” і ухвалимо відповідний пакет законів”, – розповів Безгін.

Також він додав, що позиція парламентської більшості – місцеві вибори мають відбуватися за мажоритарною системою.

Читайте також: Корнієнко: “Навесні закінчимо децентралізацію, потім будуть місцеві вибори”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE