Politerno > Україна і світ > “Турецький потік” зменшить транзит газу через Україну на 15 млрд куб. м

“Турецький потік” зменшить транзит газу через Україну на 15 млрд куб. м

  • 9 Січня, 2020
  • 1132 Переглядів
  • 0

Глава ТОВ “Оператор газотранспортної системи України” (ОГТСУ) Сергій Макогон розраховує, що тестові поставки газу в Україну по Трансбалканському газопроводу почнуться вже в січні.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook у середу ввечері, коментуючи офіційний запуск 8 січня “Турецького потоку”.

“Сьогодні пафосно був запущений Турецький потік. Проєкт без економічного сенсу, але з великою політичною складовою. На жаль, ми не змогли його зупинити. Ми вже відчули його вплив. Транзит газу через Україну в Балканському напрямку з 1/1/2020 здійснюється тільки для потреб Румунії та Молдови. Болгарія, Туреччина та інші країни в цьому регіоні вже не отримують газ через Україну. Як результат, зниження транзиту через Україну цього року становитиме близько 15 млрд м3”, – розповів він.

“Але ми шукаємо нові можливості для використання існуючої інфраструктури (Трансбалканського газопроводу) і домоглися створення на його базі нового коридору для поставок газу в Україну з Болгарії, Туреччини і Греції в обсязі до 15,8 млн м3 на добу. Розраховуємо на тестові поставки вже в січні”, – додав Макогон.

Читайте також: У зв’язку з подіями на Близькому Сході суттєво піднялися ціни на нафту та золото

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE