Politerno > Україна і світ > «Опозиційний блок» контролює корупційні схеми в «Київгазі»

«Опозиційний блок» контролює корупційні схеми в «Київгазі»

  • 13 Січня, 2020
  • 2096 Переглядів
  • 0

Київський журналіст Олександр Зубченко в своєму блозі на «Фейсбуці» стверджує, що керівництво «Опозиційного блоку» в особі Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна продовжує контролювати корупційні схеми в компанії «Київгаз».

Після зміни керівництва компанії (відставка зятя Бойко Сергія Горового) нічого не змінилося. У розслідуванні журналіста підкреслюється, що на схеми був поставлений інший чоловік – Олексій Сак. «Кришталевої душі людина з багаторічною роботою в правоохоронних органах і спецслужбах. Боровся, не покладаючи рук, з легалізацією злочинних доходів в управлінні «К» СБУ. Досконально знає, хто і скільки відмив. Зараз займається юридичною діяльністю. Керівник департаменту адміністративних та дозвільних процедур адвокатської компанії «АКТIO» – з іронією пише Зубченко.


 

На його думку, «весь свій великий досвід контррозвідувальної діяльності в сфері боротьби з економічною злочинністю Олексій блискуче реалізує в сфері «технічних дозволів» на підключення до газової мережі. Влаштував у компанію дружину, сестру, інших вірних людей. Повністю опанував корупційним інструментарієм. Буквально сімейний бізнес якийсь».

Суть корупційних схем полягає в тому, що для отримання необхідної документації на підключення газу треба заплатити від десяти до п’ятдесяти тисяч доларів. За даними журналіста, Сак налагодив роботу не тільки в сфері подачі газу. Він займається ще проектуванням для будівництва в Києві. «Все до нього. Точніше, в його фірму. Справжній монополіст. Уявляєте розмах діяльності? Газ, будівництво, затвердження проектів. Це справжнє золоте дно. У приватних розмовах колишній контррозвідник любить розповідати, що він не просто юрист, а «партнер Бойка». Нового керівника Андрія Вінграновського він взагалі за людину не вважає», – пише журналіст.

Читайте також: “Нафтогаз” підготував нові позови до РФ на 7 млрд доларів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE