Politerno > Україна і світ > Громадськість вимагає відставки Бородянського

Громадськість вимагає відставки Бородянського

  • 3 Лютого, 2020
  • 1001 Переглядів
  • 0

“Рух опору капітуляції” заявляє, що міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський зайняв шкідливу і неконструктивну позицію по відношенню до тих напрямків, якими призначений керувати.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційній сторінці Руху.

Серед причин, чому організація вимагає такого раддикального рішення, названі:

  1. Призначення на посаду керівника Держкіно Марини Кудерчук, людини, яка, на думку РОК, “не має для цього ніяких професійних даних, кваліфікація якої для такого рівня менеджменту є очевидно нікчемною”

  2. “Ініціювання законопроекту про протидію дезінформації – можливо і правильна та слушна ініціатива, проте її реалізація, яка в один момент поставить свободу слова в Україні на рівень Росії, Ірану чи Китаю – абсолютно недолуга! Серед положень цього закону багато таких, що не витримують жодної критики, і про це ледь не щодня говорять журналісти, експерти, правники, громадські діячі, прямо вказуючи на конкретні недоліки і що саме треба змінити. Але Володимир Бородянський просто ігнорує будь-яку думку, яка не збігається з його власною. А деякі новації, наприклад, створення Асоціації професійних журналістів, приналежність до якої надаватиме особливі права її членам, прямо суперечить Конституції України”.

 

Також активісти припускають, що у міністра наявний конфлікт інтересів на цій посаді.

Рух опору капітуляції вважає, що Володимир Бородянський має піти з цієї посади!

“Найкраще, якщо він це зробить добровільно, проте, якщо цього не станеться, ми будемо наполегливо звертатися до всіх, хто за законом на це впливає, з вимогою негайної відставки Володимира Бородянського.”, – підкреслили активісти.

Нагадаємо, Моніторингова місія ООН з прав людини закликала українську владу не обмежувати роботу медіа законом про дезінформацію, який не відповідає міжнародним стандартам прав людини.

Читайте також: Фінансування спілки журналістів дорівнює трьом зарплатам заступника Бородянського – Томіленко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE