Politerno > Україна і світ > Фракція ОПЗЖ разом з Путіним прийматиме парад 9 травня в Москві, – Ківа

Фракція ОПЗЖ разом з Путіним прийматиме парад 9 травня в Москві, – Ківа

  • 6 Березня, 2020
  • 2777 Переглядів
  • 0

Народний депутат від проросійської партії Опозиційна платформа За життя Ілля Ківа заявив, що фракція буде святкувати День перемоги на параді в Москві.

75-та річниця – це та дата, яка викликає величезну повагу. Наша фракція обов’язково буде святкувати пам’ять великої перемоги та буде присутня в Москві на параді”, – сказав він в ефірі телеканалу NewsOne.

Ківа вважає, що святкування Дня перемоги – це крок до «об’єднання суспільства». «Святкування 75-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні може не тільки об’єднати суспільство, а й стати відправною точкою у врегулюванні конфлікту на Донбасі й нормалізації відносин з РФ», – сказав політик.

Депутат від ОПЗЖ також вважає, що історію намагаються переписати та заявив, що буде святкувати День перемоги попри позицію ексміністра закордонних справ України Вадима Пристайка. «На жаль, сьогодні нам намагаються нав’язати історію прибічників фашизму, втерти та втовкмачити нам у голови історію зрадників.

Українська нація й український народ, українські воїни, які служили в червоній армії, – зробили неоціненний внесок в перемогу над фашизмом. І для кожної розсудливої людини це пам’ять і це гордість. Мій дід – Герой Радянського Союзу, і незалежно від Пристайка або позиції ще якихось окремих особистостей, я і моя сім’я шанували, шануємо і будемо шанувати свято Великої перемоги», – підсумував Ківа.

Раніше, 17 лютого, співголова фракції ОПЗЖ Вадим Рабінович запропонував відправити українську делегацію для участі в параді 9 травня в Москві. Це рішення засудили нардепи з Голосу та Європейської солідарності. 

Читайте також: Нардепа Волошина ізолювали у зв’язку з підозрою на коронавірус

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE