Politerno > Україна і світ > “Хоч каністрами, хоч бутлями” – Шмигаль розповів, кому у Криму хочуть давати воду

“Хоч каністрами, хоч бутлями” – Шмигаль розповів, кому у Криму хочуть давати воду

  • 6 Березня, 2020
  • 1150 Переглядів
  • 0

Воду в окупований Крим треба подавати, бо там живуть українці, а Крим — це Україна.

Про це новопризначений прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в ефірі “Право на владу”. 

“Питання подавання води в окупований Крим — це не питання торгівлі з окупантом, це не  питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які вживуть в Криму. Неподача туди води призведе до гуманітарної катастрофи… Там живуть українці, ми не перекриємо воду для українців”, – сказав прем’єр.

Він додав, що Крим – це Україна, а окупант не може нести відповідальність за українців, які там живуть.

Пізніше, очевидно з огляду на резонанс своєї заяви, прем’єр написав пост у соцмережі, уточнюючи, що питання подачі води до Криму неможливо вирішити до деокупації півострова.

На засіданні Верховної Ради 6 березня Шмигаль заявив, що про відновлення промислового постачання води не йдеться, але держава мусить допомогти своїм громадянам.

“Ми не будемо постачати воду для промислових і військових об’єктів. Знак оклику і на цьому ми ставимо крапку. Ми будемо постачати українцям воду для господарських потреб, для пиття: хоч цистернами, хоч каністрами, хоч бутлями ми маємо це забезпечити. Це наш обов’язок перед нашими українцями. Ми не говоримо про відновлення промислового постачання води ми говорим про наш обов’язок перед українцям и в Криму. Тому прохання не політизувати ті речі, не піднімати і не маніпулювати”, – підкреслив Шмигаль.

У представництві президента України в АР Крим заявляють, що відновлення водопостачання до окупованого Криму з боку України можливе лише за умови повної деокупації півострова.

Влада окупантів не радить кримчанам в розрахунку економічних і стратегічних перспектив півострова покладатися на поставку води з України.

Довідково: Кримчани забезпечені водою для побутових потреб. Від нестачі води потерпає промисловість і сільське господарство анексованого півострова.

Водночас згідно з даними Держводагентства України, через аномально теплі осінь та зиму в Україні не буде весняного водопілля, маловоддя може призвести до пересихання водопотоків.

У результаті всіх цих факторів Україна вперше за 120 років опинилася у ситуації, коли гідрометеорологічні умови можуть спричинити обмеження прав водокористувачів у використанні води.

Читайте також: Питання продажу землі іноземцям має вирішуватися виключно на референдумі – Шмигаль

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE