Politerno > Україна і світ > Помер монах Лаври, в якій було зафіксовано спалах COVID-19

Помер монах Лаври, в якій було зафіксовано спалах COVID-19

  • 12 Квітня, 2020
  • 987 Переглядів
  • 0

У неділю помер насельник Києво-Печерської Лаври, в якій перед цим було зафіксовано спалах коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомив сайт Києво-Печерської Лаври. 

“З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні, 12 квітня, на 74-му році життя після тривалої хвороби відійшов до Господа насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович)”, – заявили у Лаврі.

Разом з тим, видання Zaxid.net із посиланням на джерела в середовищі УПЦ (МП) повідомляє, що монах помер від коронавірусу.

Джерело “Української правди” натомість повідомляє, що архімандрит Нектарій був підключений до апарату штучної вентиляції легень, мав проблеми з легенями близько двох тижнів, однак обидва тести на COVID-19 були негативними.

Водночас джерело УП повідомило, що настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло госпіталізований до Олександрівської лікарні. Однак чи виявлено в нього коронавірус, УП не відомо.

4 квітня Києво-Печерська Лавра повідомила, що її братія провела тестування на наявність коронавірусу. Зокрема, дослідження пройшов митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло. 

Крім того, Лавра закрилася на карантин і проводитиме богослужіння у закритому режимі.

6 квітня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Києво-Печерській Лаврі зафіксували 4 випадки захворювання на COVID-19.

9 квітня Кличко повідомив, що за добу в Лаврі зафіксовано 26 випадків коронавірусу. 

Як повідомлялось, за результатами проведення лабораторних досліджень підтверджено зараження вірусом COVID-19 священиком УПЦ-МП з Почаєва ієреєм Олександром Марценюком.

Читайте також: На коронавірус захворів пресвітер “кашкетників” Тернопільщини

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE