Politerno > Україна і світ > В Україні узаконили закриття на карантин цілих населених пунктів

В Україні узаконили закриття на карантин цілих населених пунктів

  • 14 Квітня, 2020
  • 853 Переглядів
  • 0

На в’їздах і виїздах з адміністративно-територіальних одиниць, які розташовані на території карантину, можна встановлювати КПП, а до їхньої охорони залучати військовослужбовців.

У понеділок, 13 квітня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3320 “Про внесення змін до Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”, повідомляється на сайті парламенту.

У законі зазначено: “Створювати на в’їздах, виїздах на території карантину і окремих адміністративно-територіальних одиниць, що розташовані на території карантину, контрольно-пропускні пункти, залучати у встановленому порядку для роботи в цих пунктах військовослужбовців, працівників, матеріально-технічні та транспортні засоби підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, частин і підрозділів центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони та військового будівництва, охорони громадського порядку“.

Крім того, цим законопроєктом Рада визначила поняття “самоізоляція” і “обсервація”, а також дозволила проводити обробку персональних даних без згоди особи.

Передбачені норми діятимуть протягом карантину і 30 днів після його скасування.

Закон відправлено на підпис президенту України Володимиру Зеленському.

Читайте також: Зеленський нарешті звернув увагу на лихо в Чорнобильській зоні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE