Politerno > Україна і світ > За безпідставне переслідування Чорновол буде кримінальна відповідальність – Горбатюк

За безпідставне переслідування Чорновол буде кримінальна відповідальність – Горбатюк

  • 14 Квітня, 2020
  • 695 Переглядів
  • 0

Загибель співробітника Партії регіонів Віталія Захарова не була умисним убивством. Він задихнувся від диму, коли був у будівлі, не маючи можливості її залишити. Тому, зокрема, умисне вбивство, яке інкримінують Тетяні Чорновол, є надуманим.

Про це в інтерв’ю Цензор.НЕТ розповів колишній керівник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За його словами, те, що відбувається зараз із Чорновол, нагадує незаконне притягнення до відповідальності майданівців у 2013-2014 роках. Він уточнив, що не бачив самого тексту підозри, висунутої їй, але якщо виходити з тих фактів, які зібрало раніше Управління спецрозслідувань ГПУ, то говорити про умисне вбивство або заподіяння тяжких тілесних ушкоджень немає підстав. Як і про те, що людину спеціально утримували в будівлі в момент пожежі.

На мій погляд, слідчі і прокурори виконують незаконні вказівки керівництва ДБР. Це той випадок, коли є ознаки одного злочину – підпалу – і це, на їхню думку, дозволяє інкримінувати купу інших статей, що абсолютно не відповідає дійсності, не підтверджено матеріалами справи. Фактично такі дії є незаконними. Адже якщо підписується підозра і притягується до відповідальності завідомо невинна особа, то в тих, хто це робить, настає кримінальна відповідальність“, – вважає Сергій Горбатюк.

Читайте також: Гео Лерос: справа Чорновол – присмак поребрика стає дуже виразним

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE