Politerno > Тернопільщина > Клірики Почаївської Лаври свідомо наражають прихожан на смертельну небезпеку – депутат облради

Клірики Почаївської Лаври свідомо наражають прихожан на смертельну небезпеку – депутат облради

  • 16 Квітня, 2020
  • 8251 Переглядів
  • 0

Нетерпимість до всього українського і диверсійні вказівки Москви спонукають почаївських отців поширювати коронавірус.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Тернопільської обласної ради Богдан Яциковський.

“З кожним наступним днем зростає загроза масового зараження коронавірусом мешканців Почаєва і прилеглих територій, а також тих, хто планує взяти участь у масових пасхальних Богослужіннях у Лаврі. Незважаючи на мої наполегливі звернення з цього приводу, ні влада, ні правоохоронні органи не вживають належних заходів, щоб запобігти біді.

А тим часом духовенство Лаври відпустило по домівках своїх працівників «на економії» , які прибирали Успенський і Троїцький собори. Хто може гарантувати, що всі вони здорові і не заразять недугою свої родини, якщо коронавірус офіційно зареєстрований у монахів, один з яких вже помер?

Тим паче, що навіть самі отці приватно розповідають про «різновиди почаївського коронавірусу». Зокрема, у переписці між заступником голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП священиком Миколою Данилевичем і представником Тернопільської єпархії о. Георгієм Прокопчуком (настоятель храму у с. Млинівці, що на Кременеччині), останній визнає, що в Лаврі є багато хворих на коронавірус. У них увечері піднімається температура, тож прокапують, і «на ранок – як огірочки, знову бігають».

А ось духівник Почаївської лаври архімандрит Іполіт Липчей вже тиждень лікується від коронавірусу в Олександрівській лікарні. Саме тоді його забрала швидка, згодом перевели у реанімацію, а позавчора архімандрита терміново постригли у схиму, що буває, коли людина очікує смерті.

Відтак, замість того, щоб закрити Лавру на карантин, а всіх її мешканців – на обсервацію, влада та правоохоронці не завадили намісникам Москви в Україні проводити службу на Вербну неділю у присутності приблизно 150 людей. Багатократно – приблизно до 2 тисяч – може зрости кількість прихожан під час богослужіння на Великдень. Усі вони стануть як потенційними жертвами коронавірусу, так і потенційними розповсюджувачами хвороби.

Зважаючи на таку реальну небезпеку, я, як депутат обласної ради, офіційно звернувся до СБУ та до Нацполіції в Тернопільській області із заявою про вчинення злочину.

Саме так – злочину священиків Московського патріархату проти українців та України. Адже духовенство Почаївської лаври цілком і повністю усвідомлює всю небезпеку від запланованих на Великдень масових заходів. Однак, нетерпимість до всього українського і диверсійні вказівки Москви спонукають почаївських отців чинити саме так, а не інакше. Невже ми не зуміємо зупинити їх? Адже Бог – це любов. Насамперед – до людей. Ненависть до них – від лукавого”, – підсумував Б.Яциковський.

За даними від джерел видання “Політерно”, намісник Лаври Володимир відмовляється визнавати, що остаточно втратив контроль за ситуацією в монастирі. Те, що приховати факт епідемії серед насельників Лаври не вдасться – розуміють усі.  Ніхто невдовзі вже не зможе забезпечити прикриття. Основне завдання – дотягнути до Паски, щоби зібрати принаймні якісь кошти на утримання понад 200 осіб, котрі проживають у келіях. Тих хто хворіє на легку форму навантажують роботою, як в господарському дворі так і території святині… 

Тих, у кого важча форма захворювання, відправляють в Київ і переводять в монахи Києво-Печерської лаври. Така доля спіткала і згаданого паном Яциковським духівника Почаївської лаври архімандрита Іполіта Липчея. Він наразі у важкому стані в одній із столичних лікарень.

Учора ввечері, після оприлюднення у ЗМІ інформації про хворих серед братії Лаври, медики з Почаївської лікарні та представники санепідслужби із експрес-тестами на коронавірус намагалися потрапити у келії Лаври для обстеження ченців.  Проте,  їх на територію монастиря не пустили.

Читайте також: Коронавірус лабораторно підтверджено в клірика Почаївської Лаври

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE