Politerno > Україна і світ > В Україні у карантинних заходах “День К” настане 12 травня – Шмигаль

В Україні у карантинних заходах “День К” настане 12 травня – Шмигаль

  • 22 Квітня, 2020
  • 1548 Переглядів
  • 0

Прем’єр Денис Шмигаль в черговий раз анонсував ослаблення заходів карантину, який ввели в Україні через смертельний коронавірус.

На засіданні уряду 22 квітня Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу до 11 травня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, постанова Кабміну пропонує дозволити перевезення у міському транспорті осіб, що виявили бажання бути донорами крові, оскільки “в країні склалася напружена ситуація з запасами крові”.

Крім того, дозволять залучати до роботи окремих категорії працівників без проходження обов’язкового медичного огляду.  

Також постанова затверджує порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних з самоізоляцією особи – зокрема, за допомогою додатку “Дія”.

Також Кабмін продовжив заборону на авіаперевезення до 11 травня.  

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, при ухваленні рішення уряд спирався на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня.

За словами глави уряду, у його команди є точний план по виходу з карантину: “Водночас у нас є чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів. Стартову точку цього плану ми називаємо “День К”. Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%… За нашими розрахунками, “День К” має настати 12 травня“.

Глава уряду додав, що саме з 11 травня в Україні відбудеться відкриття парків, магазинів з непродовольчими товарами, тощо. При цьому він підкреслив, що це все станеться в тому випадку, “якщо все буде добре”.

Читайте також: У Тернопільській місцевій прокуратурі зафіксовано 3 випадки зараження коронавірусом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE