З початку епідемії коронавірусу в Україні, з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування, 12 тисяч були ліквідовані як суб’єкти господарської діяльності.
Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” заявив народний депутат Микита Потураєв.
“Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг – ЕП) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис з цих 30 – ліквідовані. Не в сенсі “закрилися на карантин”, а в сенсі “ліквідовувалися як підприємства”, – заявив Потураєв.
“Так що люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов’язання по оренді”, – додав нардеп.
За словами Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину.
“Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скількиі, і це проблема”, – додав депутат.
Читайте також: Під офісом Зеленського підприємці влаштували пікет, вимагають послаблення карантину