Politerno > Україна і світ > За яких умов влітку запрацюють дитячі садки і доки зберігатиметься масковий режим в Україні

За яких умов влітку запрацюють дитячі садки і доки зберігатиметься масковий режим в Україні

  • 10 Травня, 2020
  • 1400 Переглядів
  • 0

Заступник міністра охорони здоров’я і головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що ситуація з епідемією має поліпшитися, щоб відкрилися дошкільні дитячі заклади.

 Про це він сказав в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

Міністерство охорони здоров’я спостерігає за тим, як сезонність вплине на хід епідемії.

“Якщо число випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садочки відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадках (нововиявлених хворих на Covid-19 щодня – ред.) і маска стане з нами невіднятним другом до кінця цього року”, – зазначив Ляшко.

Ляшко також підкреслив, що наступний перегляд карантину відбудеться 22 травня.

“Поки буде карантин, до тих пір ми будемо в масках, з антисептиками та соціальною дистанцією. Іншого виходу немає. Ми говоримо про те, що у нас розробляється поетапний план виходу з карантину. Ми вже зараз пом’якшуємо обмеження з 11 травня. Наступний етап перегляду карантину – 22 травня. Будемо дивитися розвиток епідситуації”, – додав він.

В Україні за минулу добу зафіксовано 522 нових випадки коронавіруса, всього з початку епідемії – 15 232 заражених.

 Читайте також: У День Матері про виклики для матерів: “штраф за материнство” і навантаження на карантині



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE